A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 3.91 10 szemzőkés, oltókés réznyelvvel

FELCO
20.490 Ft
14.990 Ft
Kedvezmény: 27%
Menny.:db
A továbbfejlesztett általános kertészkés rendelkezik egy szemzéshez használható rézből készült nyelv alakú lemezzel, ami nagyon megkönnyíti a szemzésnél a kéreg felemelését, ugyanakkor a penge megőrizte az univerzális kertészkés jellegét. Zseniális darab!
Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 24.
Szerezhető hűségpontok: 750
(1)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
20.490 Ft
14.990 Ft
Kedvezmény: 27%
Menny.:db

Leírás

A továbbfejlesztett általános kertészkés rendelkezik egy szemzéshez használható rézből készült nyelv alakú lemezzel, ami nagyon megkönnyíti a szemzésnél a kéreg felemelését, ugyanakkor a penge megőrizte az univerzális kertészkés jellegét. Zseniális darab!

A FELCO 3.91 10 típus elsősorban szemzőkés, de metszeni, oltani, szemző és oltóvesszőket vágni is lehet vele. A penge éle 51 mm hosszúságú, a tövénél még egyenes, majd a csúcsa felé ívesen görbül. Az egyenes élszakasszal vágjuk le a nemes szemet (rügyet) a szemzőhajtásról, az ívelt csúccsal sekély bemetszést készítünk az alany kérgén a szem behelyezéséhez. A tompa tűrő vagy más néven háncstűrő a zsebkés másik végére került, 32 mm hosszúságú sárgaréz nyelvként, amely a bemetszett héj felpattintására szolgál. A tűrőn is van körömnyitó, és erős rugó tartja. A tűrőt nem szabad, és nem is kell élezni, tompán nem sérti a növényt, élesen csak a kezünket vágná meg. A nyélbe csukható tűrő előnye, hogy tok nélkül hordva nem vágja ki a zsebünket a bicska.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 3.91 10 szemzőkés a természetjáróknak és a virágkötőknek is hasznos szerszám. Viszont, ha ceruzahegyezés és karton vágás után újra szemezni akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

Annak ajánljuk a FELCO 3.91 10 kertészkés modellt, aki szeretne mindenhez alkalmas kést tartani a zsebében, de ettől még nem mond le a szemzés precíz elvégzéséhez szükséges apróságokról, hiszen a lehető legvalószínűbb eredést szeretné elérni a növényeknél.

Kapcsolódó cikkünk:

Termékjellemzők

Hossz 100 mm
Súly 70 g

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2024. 02. 01.
Kiváló minőségű
Nagyon éles kőnyű vele szemezni
A réz nyelv nagy segítség nem jut semmi piszok fertőzés végzendő munkához
Kőnyű tisztán tartani stb stb
Vigyázok rá mert kincs