A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 3.90 20 egyenes pengéjű oltókés

FELCO
12.990 Ft
9.990 Ft
Kedvezmény: 23%
Menny.:db
Elsősorban oltókés, de metszés, szemzés és általános kertészkés használata is ajánlott. Sokféle oltási módszer végezhető vele, például ékoltás, lapozás, héj alá oltás vagy egyszerű párosítások.
FIGYELEM: az új FELCO 512 oltókés is kapható, érdemes megnézni!
Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 31.
Szerezhető hűségpontok: 500
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
12.990 Ft
9.990 Ft
Kedvezmény: 23%
Menny.:db

Szuper ajánlat: ez a termék egy különleges csomag részeként is kapható

Leírás

Elsősorban oltókés, de metszés, szemzés és általános kertészkés használata is ajánlott. Sokféle oltási módszer végezhető vele, például ékoltás, lapozás, héj alá oltás vagy egyszerű párosítások.

A FELCO 3.90 20 típus elsősorban oltókés, de metszeni, szemezni, szemző és oltóvesszőket vágni is lehet vele. Az 57 mm hosszú penge éle teljesen egyenes, ez kell az illeszkedő metszlapok kialakításához. A penge végén fölfelé néző tompa tűrő vagy más néven háncstűrő van, amely egyes oltási és szemzési módoknál a héj felpattintására szolgál. Ezt a részt nem szabad élezni, tompán nem sérti a növényt, élesen csak a kezünket vágná meg, és a zsebünket lyukasztaná ki.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 3.90 20 kertészkés a természetjáróknak és a virágkötőknek is hasznos kellék, sőt kenyér vajazásához is jól formázott. Viszont, ha kolbász karikázás és ceruzahegyezés után újra oltani akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

A FELCO 3.90 20 kertészkés annak ajánlható, aki oltásra készül, de általános használatra is alkalmas, nagyon jó minőségű, szinte örökéletű kerti eszközt szeretne a magáénak tudni.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!