A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 3.90 20 egyenes pengéjű oltókés

FELCO
12.990 Ft
9.840 Ft
Kedvezmény: 24%
Menny.:db
Elsősorban oltókés, de metszés, szemzés és általános kertészkés használata is ajánlott. Sokféle oltási módszer végezhető vele, például ékoltás, lapozás, héj alá oltás vagy egyszerű párosítások.
Elérhetőség: 39 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2023. december 07.
Szerezhető hűségpontok: 493
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
20 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
40 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
12.990 Ft
9.840 Ft
Kedvezmény: 24%
Menny.:db

Leírás és termékjellemzők

Elsősorban oltókés, de metszés, szemzés és általános kertészkés használata is ajánlott. Sokféle oltási módszer végezhető vele, például ékoltás, lapozás, héj alá oltás vagy egyszerű párosítások.

A FELCO 3.90 20 típus elsősorban oltókés, de metszeni, szemezni, szemző és oltóvesszőket vágni is lehet vele. Az 57 mm hosszú penge éle teljesen egyenes, ez kell az illeszkedő metszlapok kialakításához. A penge végén fölfelé néző tompa tűrő vagy más néven háncstűrő van, amely egyes oltási és szemzési módoknál a héj felpattintására szolgál. Ezt a részt nem szabad élezni, tompán nem sérti a növényt, élesen csak a kezünket vágná meg, és a zsebünket lyukasztaná ki.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 3.90 20 kertészkés a természetjáróknak és a virágkötőknek is hasznos kellék, sőt kenyér vajazásához is jól formázott. Viszont, ha kolbász karikázás és ceruzahegyezés után újra oltani akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

A FELCO 3.90 20 kertészkés annak ajánlható, aki oltásra készül, de általános használatra is alkalmas, nagyon jó minőségű, szinte örökéletű kerti eszközt szeretne a magáénak tudni.

Kapcsolódó cikkünk:

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Videó

Termékjellemzők

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!