A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 3.90 50 egyenes pengéjű, általános kertészkés

FELCO
11.490 Ft
8.840 Ft
Kedvezmény: 23%
Menny.:db
Az általános kertészkést a megfelelő rugalmasságú és keménységű penge különbözteti meg egy sima bicskától. Ez a kertészkés mindenre alkalmas, ami a kertben előfordul, legjobb állandóan a zsebünkben hordani.
Elérhetőség: 45 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2023. december 07.
Szerezhető hűségpontok: 442
(1)
Ingyenes FOXPOST automata
20 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
40 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
11.490 Ft
8.840 Ft
Kedvezmény: 23%
Menny.:db

Leírás és termékjellemzők

Az általános kertészkést a megfelelő rugalmasságú és keménységű penge különbözteti meg egy sima bicskától. Ez a kertészkés mindenre alkalmas, ami a kertben előfordul, legjobb állandóan a zsebünkben hordani.

A FELCO 3.90 50 típus általános kertészkés, metszésre, oltásra, szemzésre és dugvány-szedésre is alkalmas, de leginkább arra jó, hogy mindig a zsebünkben legyen, és bármilyen kertész feladatra előkaphassuk, ha szükség van rá. Az 57 mm-es keskeny, egyenes penge szűk ágvillákba is befér, bátran vághatunk vele.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 3.90 50 általános kertészkés a természetjáróknak, a virágkötőknek és a fafaragóknak is hasznos kellék. Viszont, ha ceruzahegyezés, szalonnázás és kartonvágás után újra oltani akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

Annak ajánljuk, aki szívesen hordja gyakran magánál és bármilyen kerti feladat adódik, csak előkapja, bízva a különlegesen kemény és rugalmas pengéjében.

Kapcsolódó cikkünk:

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Videó

Termékjellemzők

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2021. 03. 11.
Azért választottam ezt a kést, mert ezzel gyakorlatilag minden kertészeti feladat elvégezhető, nemcsak a szemzés, hanem oltás és egyéb apró kerti feladatok is. Nem bántam meg, mindig nálam van (igaz, csak néhány hete).