A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 3.90 40 kompakt szemzőkés, oltókés

FELCO
14.990 Ft
10.490 Ft
Kedvezmény: 30%
Menny.:db
A praktikus kertészkés éle azért rövid, mert a precíz vágáshoz szükséges ujjtámasz van rajta, amely a szemző mozdulat elvégzését sokkal könnyebbé teszi. Gyümölcsfák, rózsa és szőlő szemzésére, oltására kiváló.
Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 24.
Szerezhető hűségpontok: 525
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
14.990 Ft
10.490 Ft
Kedvezmény: 30%
Menny.:db

Leírás

A praktikus kertészkés éle azért rövid, mert a precíz vágáshoz szükséges ujjtámasz van rajta, amely a szemző mozdulat elvégzését sokkal könnyebbé teszi. Gyümölcsfák, rózsa és szőlő szemzésére, oltására kiváló.

A FELCO 3.90 40 típus elsősorban szemzőkés, de metszeni, oltani, szemző és oltóvesszőket vágni is lehet vele. A penge egy 13 mm-es hüvelyk- vagy ujjtámasszal kezdődik, majd egy 44 mm-es élezett résszel folytatódik, amely a tövénél még egyenes, később a csúcsa felé egyre inkább ívesen görbül. Az egyenes élszakasszal vágjuk le a nemes szemet (rügyet) a szemzőhajtásról, a majdnem köríves csúccsal sekély bemetszést készítünk az alany kérgén a szem (rügy) behelyezéséhez. A penge felső végén tompa tűrő vagy más néven háncstűrő van, amely a héj felpattintására szolgál. Ezt nem szabad élezni, tompán nem sérti a növényt, élesen csak a kezünket vágná meg, és a zsebünket lyukasztaná ki.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 3.90 40 szemzőkés a természetjáróknak és a virágkötőknek is hasznos szerszám, értékeli fogják a rózsák szemzésével foglalkozó kertészek is. Viszont, ha ceruzahegyezés és karton vágás után újra szemezni akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell. Annak ajánljuk, aki a szemzés precíz mozdulatát szeretné biztos kézzel elvégezni.

Kapcsolódó cikkünk:

Termékjellemzők

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!