A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO kertészkés 3 db-os készlet (kacor, szemző, általános)

FELCO
35.970 Ft
27.490 Ft
Kedvezmény: 24%
Menny.:db

A legfontosabb három eszköz a kertész kezében, amely talán egész életében vele lesz. A kacor a pontos metszéshez, a szemző- és oltókés a növények szaporításához, az általános kertészkés pedig a precíz kerti vágásokhoz való. A hármas csomag ajándéknak is kiváló.

Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 31.
Szerezhető hűségpontok: 1375
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
35.970 Ft
27.490 Ft
Kedvezmény: 24%
Menny.:db

Leírás

A legfontosabb három eszköz a kertész kezében, amely talán egész életében vele lesz. A kacor a pontos metszéshez, a szemző- és oltókés a növények szaporításához, az általános kertészkés pedig a precíz kerti vágásokhoz való. A hármas csomag ajándéknak is kiváló.

Aki szeretné lecserélni a meglévő kertészkéseit egy olyan sorozatra, amely örök életű lesz, akkor itt a lehetőség: hatalmas kedvezménnyel szerezhető be a legalapvetőbb három kertészkés egyetlen – összeillő – készletben. A svájci FELCO metszőolló üzem és a szintén svájci, leghíresebb finomacél eszközgyártó Victorinox gyár összefogásával készült sorozat minden igényt kielégít. A sorozat darabjai külön-külön is megvásárolhatók, de az 1Kert.hu egyetlen csomagban, sorozatként, kedvezményes áron kínálja az eszközeikre igényes kertészeknek. Kiváló pályakezdő ajándék a kertészeti iskolák, egyetemek tanulóinak is.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

1. FELCO 3.90 20 egyenes pengéjű oltókés

Elsősorban oltókés, de metszés, szemzés és általános kertészkés használata is ajánlott. Sokféle oltási módszer végezhető vele, például ékoltás, lapozás, héj alá oltás vagy egyszerű párosítások.

A FELCO 3.90 20 típus elsősorban oltókés, de metszeni, szemezni, szemző és oltóvesszőket vágni is lehet vele. Az 57 mm hosszú penge éle teljesen egyenes, ez kell az illeszkedő metszlapok kialakításához. A penge végén fölfelé néző tompa tűrő vagy más néven háncstűrő van, amely egyes oltási és szemzési módoknál a héj felpattintására szolgál. Ezt a részt nem szabad élezni, tompán nem sérti a növényt, élesen csak a kezünket vágná meg, és a zsebünket lyukasztaná ki.

A FELCO 3.90 20 kertészkés a természetjáróknak és a virágkötőknek is hasznos kellék, sőt kenyér vajazásához is jól formázott. Viszont, ha kolbász karikázás és ceruzahegyezés után újra oltani akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

A FELCO 3.90 20 kertészkés annak ajánlható, aki oltásra készül, de általános használatra is alkalmas, nagyon jó minőségű, szinte örökéletű kerti eszközt szeretne a magáénak tudni.

2. FELCO 3.90 50 egyenes pengéjű általános kertészkés

Az általános kertészkést a megfelelő rugalmasságú és keménységű penge különbözteti meg egy sima bicskától. Ez a kertészkés mindenre alkalmas, ami a kertben előfordul, legjobb állandóan a zsebünkben hordani.

A FELCO 3.90 50 típus általános kertészkés, metszésre, oltásra, szemzésre és dugvány-szedésre is alkalmas, de leginkább arra jó, hogy mindig a zsebünkben legyen, és bármilyen kertész feladatra előkaphassuk, ha szükség van rá. Az 57 mm-es keskeny, egyenes penge szűk ágvillákba is befér, bátran vághatunk vele.

A FELCO 3.90 50 általános kertészkés a természetjáróknak, a virágkötőknek és a fafaragóknak is hasznos kellék. Viszont, ha ceruzahegyezés, szalonnázás és kartonvágás után újra oltani akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

Annak ajánljuk, aki szívesen hordja gyakran magánál és bármilyen kerti feladat adódik, csak előkapja, bízva a különlegesen kemény és rugalmas pengéjében.

3. FELCO 3.90 60 kis méretű kacor kertészkés

A kacor a kertészek univerzális kése, amely tökéletes, csonkmentes vágásokra és a növények szaporításának sok feladatára alkalmas. Erősen hajlított pengéjével sokan még ma is metszenek, vagy a metszési, fűrészelési sebeket simítják el.

A FELCO 3.90 60 típus egy kis méretű kacor, azaz befelé görbülő pengéjű kertészkés. A kacort általában metszésre, fölösleges ágak csonkmentes levágására, fűrészelt ágsebek elsimítására használjuk. Nagyon alkalmas szemzőhajtások, oltóvesszők, dugványok szedésére.

A FELCO 3.90 60 kiskacor a természetjáróknak, a virágkötőknek és a fafaragóknak is hasznos kellék. Viszont, ha ceruzahegyezés és kartonvágás után újra kertészkedni akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

Annak ajánljuk a FELCO 3.90 60 kacorkés megvásárlását, aki sokszor szaporít növényeket és a gyors gyógyulás érdekében a fűrészelt ágak metszlapjait elsimítja ezzel a borotvaéles szerszámmal.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

FELCO 3.90 20 egyenes pengéjű oltókés
Hossz 100 mm
Súly 55 g
FELCO 3.90 50 egyenes pengéjű általános kertészkés
Hossz 100 mm
Súly 55 g
FELCO 3.90 60 kis méretű kacor kertészkés
Hossz 100 mm
Súly 55 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!