A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 3.90 60 kisméretű kacor kertészkés

FELCO
11.490 Ft
9.440 Ft
Kedvezmény: 18%
Menny.:db
A kacor a kertészek univerzális kése, amely tökéletes, csonkmentes vágásokra és a növények szaporításának sok feladatára alkalmas. Erősen hajlított pengéjével sokan még ma is metszenek, vagy a metszési, fűrészelési sebeket simítják el.
Elérhetőség: 37 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2023. december 07.
Szerezhető hűségpontok: 473
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
20 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
40 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
11.490 Ft
9.440 Ft
Kedvezmény: 18%
Menny.:db

Leírás és termékjellemzők

A kacor a kertészek univerzális kése, amely tökéletes, csonkmentes vágásokra és a növények szaporításának sok feladatára alkalmas. Erősen hajlított pengéjével sokan még ma is metszenek, vagy a metszési, fűrészelési sebeket simítják el.

A FELCO 3.90 60 típus egy kisméretű kacor, azaz befelé görbülő pengéjű kertészkés. A kacort általában metszésre, fölösleges ágak csonkmentes levágására, fűrészelt ágsebek elsimítására használjuk. Nagyon alkalmas szemzőhajtások, oltóvesszők, dugványok szedésére.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 3.90 60 kiskacor a természetjáróknak, a virágkötőknek és a fafaragóknak is hasznos kellék. Viszont, ha ceruzahegyezés és kartonvágás után újra kertészkedni akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

Annak ajánljuk a FELCO 3.90 60 kacorkés megvásárlását, aki sokszor szaporít növényeket és a gyors gyógyulás érdekében a fűrészelt ágakat metszlapjait elsimítja ezzel a borotvaéles szerszámmal.

Kapcsolódó cikkünk:

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Videó

Termékjellemzők

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!