A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 3.90 10 általános kertészkés, oltókés (kompakt)

FELCO
13.490 Ft
9.990 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

A legkisebb kertészkés, aminek jellemzője, hogy a penge túloldalán nincs éles tűrőlemez, így zsebben is biztonságosan hordható és keskeny helyekre is beférünk vele. Gyümölcsfák, rózsa és szőlő metszésre, oltásra és szemzésre is alkalmas.

Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 31.
Szerezhető hűségpontok: 500
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
13.490 Ft
9.990 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Leírás

A legkisebb kertészkés, aminek jellemzője, hogy a penge túloldalán nincs éles tűrőlemez, így zsebben is biztonságosan hordható és keskeny helyekre is beférünk vele. Gyümölcsfák, rózsa és szőlő metszésre, oltásra és szemzésre is alkalmas.

A FELCO 3.90 10 kertészkés metszésre, oltásra és szemzésre is alkalmas, bár az utóbbihoz hiányzik róla a héj fellazításához szükséges tűrő. A penge éle 51 mm hosszú, a tövénél még egyenes, majd a csúcsa felé ívesen görbül. Az egyenes élszakasszal vágjuk le a nemes szemet (rügyet) a szemzőhajtásról, az ívelt csúccsal sekély bemetszést készítünk az alany kérgén a szem behelyezéséhez. A tűrő hiányának jelentős előnye, hogy keskeny helyekre is befér a 60 mm teljes hosszúságú penge, és tok nélkül sem vágja ki a zsebünket.

A FELCO 3.9 kertészkés sorozat minden tagja a híres svájci Victorinox terméke, 56 HRC, azaz Rockwell keménységű rozsdamentes acél a pengéje, ami az éltartóssághoz elég kemény, de még az oltás feszítő-csavaró mozdulataihoz elég szívós és rugalmas. Az ennél keményebb acél már csak gyémánttal lenne fenhető, és a keskeny éle gyakran csorbulna, kipattogna a feszegetéstől. A bicskák 100 mm hosszú nyele nedvesen is biztosan megmarkolható, matt piros műanyag, sárgaréz szegecsekkel.

A pengét erős acélrugó tartja biztonságosan nyitva a könnyűfém váz-betétben. A rugó szándékoltan erősebb, mint az általános bicskák rugója: a komoly munkához fontos a rugó nagy ellenállása és a véletlen becsukódás elkerülése. A kések jobbkezesek, a penge körömnyitós oldala ferde, ezt lehet (és sok használat után kell is) élezni. A másik oldal teljesen sík, azt élezni nem szabad, csak a sorját vesszük le róla egy fenőszíjjal. Mindig a sík oldalt illesztjük a növényre, és a kést magunk felé húzzuk, lassan, de nagy erővel. Így elsőre ez nem tűnik túl biztonságosnak, de ezért fontos a lassúság és a nagy erő: csak így alakíthatunk sík metszlapokat.

A FELCO 3.90 10 kertészkés a természetjáróknak, a virágkötőknek és a fafaragóknak is hasznos kellék. Viszont, ha ceruzahegyezés és kartonvágás után újra szemezni és oltani akarunk vele, akkor előbb élezni, fenni kell.

A FELCO 3.90 10 a kertészkés-sorozat legkarcsúbb darabja, ami univerzálissá, könnyen kezelhetővé és kisebb vesszők szemzésére is alkalmassá teszi.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

Hossz 100 mm
Súly 55 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!