A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 8 metszőolló (jobbkezes, nagy méret) Stéphane Marie Special Edition

FELCO
59.990 Ft
55.990 Ft
Kedvezmény: 7%
Menny.:db

A FELCO új "Special Edition" ollói közül elsőként a Stéphane Marie modellek érkeztek meg a FELCO Shopba. A FELCO 8 metszőolló (jobbkezes, nagy méret) csodálatosan szép design-t kapott, amelynek köszönhetően igazán impozáns, szemet gyönyörködtető lett a végeredmény.
Stéphane Marie francia televíziós műsorvezető és számos kerttervezésről szóló könyv szerzője. Főszerkesztője és társműsorvezetője a Silence, ça pousse! című népszerű kertészeti sorozatnak, amelynek forgatási helyszínéül saját, 2000 m2-es kertje szolgál.

Elérhetőség: Raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. június 04.
Szerezhető hűségpontok: 2800
(1)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
59.990 Ft
55.990 Ft
Kedvezmény: 7%
Menny.:db

Leírás

A FELCO 8-as típusa abszolút profi metszőolló, tökéletes ergonómiája csökkenti az erőszükségletet, napi több ezer vágásos folyamatos munkára is alkalmas. Nagyobb, esetleg közepes méretű férfikézbe illik. Legfeljebb 25 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, de a levágandó ágrészt a bal kezünkkel a támasztópenge felé hajlítva, a jobbal esetleg még egyszer átfogva, másfélszeres vastagsággal is megbirkózunk. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag jobbkezes olló. Balkezes tükörképe a 9-es típus, forgónyelű változata a 7-es.

A FELCO 8 nyelei kovácsolt könnyűfémből készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag bevonattal, amely megkopás vagy sérülés esetén cserélhető. A kiváló minőségű acél pengék keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek. A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg ettől a megpróbáltatástól.

Az olló szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához. Az olló zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét és a hernyórugót. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenése.

Az olló minden eleme – ha megkopott vagy eltört volna – egyenként utánrendeléssel cserélhető. A rendelés kódjait a leporellóként széthajtható borító karton vagy a felco.com portál „robbantott” ábráiból tudjuk kiolvasni, és az utóbbinál egér-kattintással ellenőrizni is.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

Jobb- vagy balkezes? Jobbkezes
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Nagyobb és közepes kézhez (M-L)
Markolat típusa Fix markolat (normál)
Hossz 210 mm
Súly 245 g
Vágási átmérő 25 mm

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2022. 11. 28.
Ha valakinek nem ismerős a Stephane Marie név - ő a francia Bálint gazda, a minden kertbarát által ismert szerző, tanácsadó, kertész. Tényleg különlegesen szép metszőolló!