Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyártói csomag: FELCO 7 forgónyelű metszőolló + FELCO 910 bőr metszőolló tok

FELCO
50.480 Ft
35.490 Ft
Kedvezmény: 30%
Menny.:db

FELCO 7 forgónyelű metszőolló (jobbkezes, nagy méret) + FELCO 910 bőr metszőolló tok öv bújtatóval és csíptetővel.
A svájci FELCO gyár által összeállított különleges csomag. (A csomag a termékekből egy-egy darabot tartalmaz. A termékek külön-külön is megvásárolhatóak.)

Elérhetőség: 28 db raktáron
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2023. június 06.
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
20 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
50.480 Ft
35.490 Ft
Kedvezmény: 30%
Menny.:db

Leírás és termékjellemzők

FELCO 7 forgónyelű metszőolló (jobbkezes, nagy méret)

A FELCO 7-es típusa professzionális forgónyelű metszőolló, a FELCO cég zászlóshajója. Nagyobb, esetleg közepes férfikézbe illik. 

A FELCO cég zászlóshajója, a legkülönlegesebb, legjobb, legerősebb és egyben legprecízebb. A forgónyél a metszés közben elfordul a tenyérben, így az erő nagyobb felületen oszlik el, sokkal könnyebbé válik a metszés. Csak jobb kézbe fogható.

A FELCO 7-es típusa professzionális forgónyelű metszőolló. A forgónyél még tovább javítja az olló ergonómiáját; a jobb metszési geometriájával csökkenti a vágási erőszükségletet, és ez a kevesebb erő is az ujjaink lényegesen nagyobb felületén, súrlódásmentesen oszlik meg, így jelentősen, kb. 30%-kal csökken a kezünk terhelése. A FELCO 7 az egész metszési szezonban tartó, napi több ezer vágásos folyamatos munkavégzésre is alkalmas.

Nagyobb, esetleg közepes méretű férfikézbe illik. Legfeljebb 25 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, de a levágandó ágrészt a bal kezünkkel a támasztópenge felé hajlítva, másfélszeres vastagsággal is megbirkózunk. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag jobbkezes olló. Balkezes tükörképe a FELCO 10-es típus. A forgónyél egy kis gyakorlást és megszokást igényel; az üres olló forgónyele szokatlanul lazán mozog, de vágás közben biztonságos érzést adó kötött pályán fordul anélkül, hogy az erőt kifejtő ujjaink elmozdulnának a felületén. Ha kitartó próbálkozás ellenére sem sikerülne megszokni, akkor a FELCO 8 a leghasonlóbb típus, forgónyél nélkül. De aki ilyennel már metszett, szinte biztosan megszereti.

A forgónyél rendkívül egyszerű, de páratlanul ügyesen kitalált szerkezet, semmilyen más metszőolló nem ér a nyomába. Ugyanis itt a tapadás, illetve annak hiánya is nagyon fontos tényező, mert a nyélnek a forgás ellenére mégsem szabad “megmozdulnia” az ember tenyerében. Ne tévesszen meg senkit egy “tapadós” nyelű olló, ami csak néhány percig használható bőrkoptatás nélkül; az igazi forgónyél siklik az ember markában és meglepően sok idő után válik csak fárasztóvá.

A FELCO 7 nyelei kovácsolt könnyűfémből készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag felszínnel. A tenyér felőli nyélen az esetleg megkopott vagy megsérült bevonat, az ujjak felőlin az egész forgónyél cserélhető. A kiváló minőségű acél pengék keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek. A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg ettől a megpróbáltatástól.

Az olló szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához. Az olló zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét, a hernyórugót és a lehúzott forgónyél fém tengelyét. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenése.

A FELCO 7 szuper olló, értékes darab, az egyik legdrágább modell is, de különlegessége páratlan és a munka közben gyorsan megtérül a befektetés.

FELCO 910 bőr metszőolló tok öv bújtatóval és csíptetővel

A FELCO 910 a legnépszerűbb, egyszerű metszőolló tok, amely a legtöbb kerti ollóhoz ajánlható. Az övre felfűzhető vagy a hozzá tartozó csipesszel felcsíptethető.

A valódi bőr nagyon tartós, stílusos és méltó kiegészítője a FELCO metszőollóknak.

A FELCO valódi bőrből készült tokjai sokkal többet jelentenek, mint elsőre gondolnánk. Aki elkezdi hordani egyiket-másikat, percek alatt úgy érzi, hogy már mindig vele volt a gyönyörű szerszám stílusos és kényelmes kiegészítője.

Kapcsolódó cikkeink:

Jobb- vagy balkezes? Jobbkezes
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Nagyobb és közepes kézhez (M-L)
Markolat típusa Forgó nyél
FELCO 7 forgónyelű metszőolló
Kézhasználat jobbkezeseknek
Kézméret nagy (L)
Markolattípus forgó markolat
Hossz 210 mm
Súly 290 g
Vágási átmérő 25 mm
FELCO 910 bőr metszőolló tok öv bújtatóval és csíptetővel
Hossz 235 mm
Súly 110 g

Videó

Termékjellemzők

Jobb- vagy balkezes? Jobbkezes
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Nagyobb és közepes kézhez (M-L)
Markolat típusa Forgó nyél
FELCO 7 forgónyelű metszőolló
Kézhasználat jobbkezeseknek
Kézméret nagy (L)
Markolattípus forgó markolat
Hossz 210 mm
Súly 290 g
Vágási átmérő 25 mm
FELCO 910 bőr metszőolló tok öv bújtatóval és csíptetővel
Hossz 235 mm
Súly 110 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!