A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 505 zsebkés 10 funkcióval (Swiza svájci bicska)

FELCO
24.990 Ft
19.990 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
A különleges bicska-sorozat leginkább összetett tagja, amely minden fontos és jellemző eszközt tartalmaz, fűrész és dugóhúzó is van benne, mindig meg lehet oldani vele valamit a természetben.
Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 31.
Szerezhető hűségpontok: 1000
(1)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
24.990 Ft
19.990 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Leírás

A különleges bicska-sorozat leginkább összetett tagja, amely minden fontos és jellemző eszközt tartalmaz, fűrész és dugóhúzó is van benne, mindig meg lehet oldani vele valamit a természetben.

A FELCO 500-tól 506-ig tartó számozás egy svájci bicska sorozatot takar, az egyszerűbb zsebkéstől az összetettebb, sokfunkciós szerszámig. A közös bennük az acélbetétes, csúszásmentes piros műanyag borítású, nem karcolódó, 95 mm hosszúságú, enyhén ívelt nyél. A penge és a szerszámok többsége a homorú oldalon van, így a szokásosnál jobban kiemelkednek, könnyebben megfoghatók. A penge 75 mm hosszú, teljes kinyitásakor magától reteszelődik, és csak a nyélen lévő svájci kereszt gombot megnyomva csukható be, ami sokkal biztonságosabbá teszi a használatát az olyan helyzetekben, ahol komolyabb erőkifejtésre van szükség. A nyitáshoz szükséges körömnyi mélyedés helyett a pengén és még néhány további szerszámon is teljesen átmenő nyílás van, ezért a túlsó oldalról, bal kézzel is ugyanúgy nyithatók.

A penge az AISI 440 típusú, 57 HRC keménységre edzett acélból készült, ami köznapira lefordítva annyit jelent, hogy a legjobban éltartó acélból, ami rozsdamentesben csak létezik. Az 57 Rockwell ugyanakkor még egy fenhető keménység; az ennél keményebbekhez már gyémánt kellene. Egy zsebkés pengéjénél persze nem csak a keménység számít; a rugalmasság, szívósság ugyanolyan fontos, hiszen használat közben néha feszítünk is vele. Ennek az acélnak és az egész bicskának további különlegessége, hogy a mosogatógépet is elviseli, egészen 80 ºC hőmérsékletig. A fürdés után viszont kér három csepp finom olajat a két végére és a háta közepére, a csuklópontokhoz.

Mindegyik bicskában van egy kis csipesz, az 501-esben és a többi páratlan számúban 5-ször csavart dugóhúzó, az 502-esben és a többi páros számúban Phillips csavarhúzó. Az 503-as és attól fölfelé a többi is tartalmaz egy konzerv- és egy sörnyitót, a végeiken két különböző méretű csavarhúzóval. Az 505 és 506 típus fűrésszel is kiegészül. Szuper szerszámok, kertben, házban, boros pincében és egyéb kalandos kirándulásokon nélkülözhetetlenek. A pengéken az apró felirat elárulja, hogy a híres svájci Swiza gyártja a FELCO szerszámok kedvelőinek.

A Swiza és a Victorinox komoly versenytársak a svájci bicska gyártásában. Míg a Victorinox a hagyományos Swiss Army Knife gyártója, azaz a svájci hadsereg beszállítója, addig a Swiza békésebb feladatra koncentrált: továbbfejlesztette a mindennapi munkára szánt funkciókat és biztonságosabbá tette a bicskákat. A Swiza gyártmányú bicskák előnye a nagyobb és erősebb penge, a keményebb acél, és a kinyitott bicska rögzítésének lehetősége. Azaz a penge nem csukódhat be magától, nem sértheti meg például fafaragás közben a használóját. Ezen a fontos dolgon kívül apróságokban emelkedik ki, mint amilyen a jobb fogású csipesz, a mosogatógépben való moshatóság és a körömmel könnyebben nyithatóság.

A FELCO 505 típust annak ajánljuk, aki mindig a zsebében szeretne tudni egy biztonságos és mindenre alkalmas kést és a svájci bicskákhoz hozzá tartozó sokféle mindennapi előnyről sem szeretne lemondani. A fűrész és a dugóhúzó nagyon hasznos társ lesz a kirándulások, természetjárás alkalmával is.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

A 10 funkció
1. 75 mm-es penge
2. pengezár
3. üvegnyitó
4. csavarhúzó, 3-as méret
5. huzalhajlító
6. konzervnyitó
7. csavarhúzó, 1-es méret
8. dugóhúzó
9. csipesz
10. fűrész
95 mm-es hosszúság
Súlya 105 g

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2021. 03. 04.
A fűrész miatt választottam, mégcsak nem is kertészkedéshez, hanem túrázáshoz, kiránduláshoz. Itt kb. évente háromszor veszem elő, nem érné meg külön fűrészt cipelni, de ez itt van, úgyhogy ha túrabotot kell vágni, akkor csak előkapom.
A bicska minden eleme néhány mm-rel nagyobb, mint a hasonló svájci bicskák és pont ez kell, hogy ne csak borítékot lehessen vele bontani. Bevált, 5 pont.