A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO C9 kétkezes acél kábelvágó (9 mm átmérőig)

FELCO
A Felco C9 kábelvágó kétkezes szupererősségű olló acélsodronyok, illetve elektromos vezetékek roncsolásmentes vágására való.
Elérhetőség: Átmeneti készlethiány
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. június 04.
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia

Leírás

A FELCO C9 kábelvágó kétkezes szupererősségű olló acélsodronyok, illetve elektromos vezetékek roncsolásmentes vágására való.

Az olló 32,5 cm hosszúságú, 750 gramm tömegű, nagy arasznyi edzett és kovácsolt alumínium nyelekkel, puha piros műanyag fogantyúkkal. A pengék különleges szilárdságú edzett acélból készültek, óriási az áttételük, háromszög alakban, a kábelvégeket alig torzítva vágnak. (A közismertebb erővágók, helyesebb néven csapszegvágók roncsolják, lapítják a fémeket, mert azoknál a pengék egymásnak feszülnek, nem egymás mellett csúsznak, mint a FELCO kábelvágó ollóinál. Az erővágókat leginkább vészhelyzetben használják, például a tűzoltók azzal vágják a rácsokat, kábeleket, az anyag sérülése nem számít, ha kimenthetnek valakit vagy valamit. A kábelvágók inkább a szerelésnél, gyártásnál szükségesek, ahol fontos a roncsolásmentesség.)

A FELCO C9 típust a legfeljebb 9 mm átmérőjű acélsodronyokhoz és elektromos vezetékekhez ajánlják, természetesen az utóbbihoz is csak áramtalanított állapotban. A szállítási dobozon számos eligazító rajz, és a használati utasításban még rengeteg részlet van a vágandó anyagok keménységével, szilárdságával kapcsolatban. Például a tömör vasrudakat 7 mm vastagságig vágja, de ehhez nem biztos, hogy elég lesz csupán a karunk ereje, esetleg a súlyunkat és a lendületünket is hozzá kell adnunk. Alumínium vagy rézrúdban 9 mm, rugóacél-huzalban 4 mm a maximum. Az ilyen számszerű információkat a csomagoló doboz oldalaira is rányomtatták, és a legfontosabbakat a nyelek felületére is domborították.

Törekedni kell, hogy a vágandó anyag minél közelebb kerüljön az olló tengelyéhez, azaz ne a pengék hegyével, hanem a tövénél vágjunk. Így a nagyobb áttétel miatt nekünk is könnyebb lesz, és az olló is kevésbé kopik.

A kábelvágók minden eleme – ha megkopott vagy elhasználódott volna – egyenként utánrendeléssel cserélhető. A rendelés kódjait a vágóhoz adott felhasználói útmutató leporelló „robbantott” ábrájából tudjuk kiolvasni.

A különlegesen könnyű nyelek elfogadható tömegűvé teszik ezt a különlegesen erős ollót, amely így a képességeihez képest páratlanul kompakt és könnyen szállítható szerszám. A FELCO C9 modellt annak ajánljuk, aki a munkájához rendszeresen használja a vágóképességét és érték a számára a kábelvágó olló könnyűsége és szállíthatósága.

Termékjellemzők

Hossz 325 mm
Súly 750 g
Vágási átmérő 9 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!