A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO C16 kábelvágó, max. 16 mm-es átmérőjű anyag vágásához

FELCO
A FELCO C16 és C16E kábelvágók kétkezes szupererősségű ollók acélsodronyok, illetve vastag elektromos vezetékek roncsolásmentes vágásához. Mindkét olló 59 cm hosszúságú, 2,3 kg tömegű, hosszú edzett és kovácsolt alumínium nyelekkel, puha piros műanyag fogantyúkkal.
Elérhetőség: Átmeneti készlethiány
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2023. december 12.
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
20 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
40 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia

Leírás és termékjellemzők

A FELCO C16 és C16E kábelvágók kétkezes szupererősségű ollók acélsodronyok, illetve vastag elektromos vezetékek roncsolásmentes vágásához. Mindkét olló 59 cm hosszúságú, 2,3 kg tömegű, hosszú edzett és kovácsolt alumínium nyelekkel, puha piros műanyag fogantyúkkal.

A pengék különleges szilárdságú edzett acélból készültek, óriási az áttételük, háromszög alakban, a kábelvégeket alig torzítva vágnak.

Erővágó vagy kábelvágó? Kábelvágó!

A közismertebb erővágók, helyesebb néven csapszegvágók roncsolják, lapítják a fémeket, mert azoknál a pengék egymásnak feszülnek, nem egymás mellett csúsznak, mint a FELCO kábelvágó ollóinál. Az erővágókat leginkább vészhelyzetben használják, például a tűzoltók azzal vágják le a zárat, lakatot, az anyag sérülése ott nem számít, ha kimenthetnek valakit vagy valamit. A kábelvágók inkább a szerelésnél, gyártásnál szükségesek, ahol fontos a roncsolásmentesség: ilyenek a FELCO szerszámok is.

A FELCO C16 típust a legfeljebb 16 mm átmérőjű acélsodronyokhoz, a C16E típust a maximum 20 mm átmérőjű elektromos vezetékekhez ajánlják, természetesen az utóbbihoz is csak áramtalanított állapotban.

A szállítási dobozaikon és a benne lévő használati utasításban még rengeteg részlet van a vágandó anyagok keménységével, szilárdságával, a vágáskori helyes kéz- és testtartással kapcsolatban. Például a tömör vasrudakat mindkét FELCO C16-os 10 mm vastagságig vágja, de ehhez nagy valószínűséggel nem lesz elég csupán a karunk ereje, a testsúlyunkat és a lendületünket is hozzá kell adnunk a rajzokon bemutatott módon. A legnagyobb erőkifejtésre alkalmas vágási testhelyzet ábráját és a legfontosabb számszerű információkat a nyelek felületére domborították.

A kábelvágók minden eleme – ha megkopott vagy elhasználódott volna – egyenként utánrendeléssel cserélhető. A rendelés kódjait a vágóhoz adott felhasználói útmutató leporelló vagy a felco.com portál „robbantott” ábráiból tudjuk kiolvasni, és az utóbbinál egér-kattintással ellenőrizni is.

A FELCO garanciát vállal az olló szerkezeti (nem kopó) elemeire, illetve a szerviz-ellátást nyújt a kopó alkatrészekhez.

A C16 kábelvágó ollót annak ajánljuk, aki a munkája során gyakran használ ilyen átmérőjű kábeleket vagy sodronyokat és fontos számára a gyors munka és hosszú életű, könnyen szállítható, megbízható szerszám a roncsolásmentes vágáshoz.

Hossz 590 mm
Súly 2300 g
Vágási átmérő 16 mm

Videó

Termékjellemzők

Hossz 590 mm
Súly 2300 g
Vágási átmérő 16 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!