A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO C12 kétkezes acél kábelvágó (12 mm átmérőig)

FELCO
114.490 Ft
84.990 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

A FELCO C12 kábelvágó kétkezes olló, rendkívül erős kovácsolt alumínium nyéllel, acélsodronyok, illetve elektromos vezetékek roncsolásmentes vágására való.

Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. április 24.
Szerezhető hűségpontok: 4250
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
114.490 Ft
84.990 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Leírás

A FELCO C12 kábelvágó kétkezes olló, rendkívül erős kovácsolt alumínium nyéllel, acélsodronyok, illetve elektromos vezetékek roncsolásmentes vágására való.

Az olló 50 cm hosszúságú, 1500 gramm tömegű, majdnem kétarasznyi edzett és kovácsolt alumínium nyéllel, puha piros műanyag fogantyúkkal. A pengék különleges szilárdságú edzett acélból készültek, óriási az áttételük, háromszög alakban, a kábelvégeket alig torzítva vágnak. (A közismertebb erővágók, helyesebb néven csapszegvágók roncsolják, lapítják a fémeket, mert azoknál a pengék egymásnak feszülnek, nem egymás mellett csúsznak, mint a FELCO kábelvágó ollóinál. Az erővágókat leginkább vészhelyzetben használják, például a tűzoltók azzal vágják a rácsokat, kábeleket, az anyag sérülése nem számít, ha kimenthetnek valakit vagy valamit. A kábelvágók inkább a szerelésnél, gyártásnál szükségesek, ahol fontos a roncsolásmentesség.)

A C12 modellnél megjelenő videó a FELCO C9 modellt mutatja, de az nagyon hasonló a C12 típushoz: a fő különbség a befogható kábel vastagsága. A C12-es modell a C9 és a C16 közötti ollóméretet képviseli.

A FELCO C12 típust a legfeljebb 12 mm átmérőjű acélsodronyokhoz és elektromos vezetékekhez ajánlják, természetesen az utóbbihoz is csak áramtalanított állapotban. A szállítási dobozon számos eligazító rajz, és a használati utasításban még rengeteg részlet van a vágandó anyagok keménységével, szilárdságával kapcsolatban. A tömör vasrudakat az acélsodronynál 1-2 mm-rel kisebb vastagságig vágja, és ehhez nem biztos, hogy elég lesz csupán a karunk ereje, esetleg a testsúlyunkat és a lendületünket is hozzá kell adnunk. Alumínium vagy réz rúd esetén a teljes befogható méret, rugóacél-huzalban körülbelül annak a fele a maximum. Az ilyen számszerű információkat a csomagoló doboz oldalaira is rányomtatták, és a legfontosabbakat a nyelek felületére is domborították.

Törekedni kell, hogy a vágandó anyag minél közelebb kerüljön az olló tengelyéhez, azaz ne a pengék hegyével, hanem a tövénél vágjunk. Így a nagyobb áttétel miatt nekünk is könnyebb lesz, és az olló is kevésbé kopik.

A kábelvágók minden eleme – ha megkopott vagy elhasználódott volna – egyenként utánrendeléssel cserélhető. A rendelés kódjait a vágóhoz adott felhasználói útmutató leporelló „robbantott” ábrájából tudjuk kiolvasni.

A különlegesen könnyű nyelek elfogadható tömegűvé teszik ezt a különlegesen erős ollót, amely így a képességeihez képest páratlanul kompakt és könnyen szállítható, időtálló szerszám. A FELCO C12 modellt annak ajánljuk, aki a munkájához rendszeresen használja a vágóképességét és érték a számára a kábelvágó olló tartóssága és relatív könnyűsége.

Termékjellemzők

Hossz 500 mm
Súly 1500 g
Vágási átmérő 12 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!