A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO C108 kábelvágó, max. 8 mm-es acél vágásához (új, kiállítási darab)

FELCO
223.490 Ft
199.490 Ft
Kedvezmény: 11%
Menny.:db

A kétkezes kábelvágó olló a legnagyobb és legerősebb ollók közé tartozik és több ezer gyors vágásra képes, mindvégig megőrizve különleges képességeit.

Cseredobozban szállítjuk, mert az eredeti doboza vízfoltos lett, így kedvezményes áron kapható.

Elérhetőség: 1 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. április 24.
Szerezhető hűségpontok: 9975
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
223.490 Ft
199.490 Ft
Kedvezmény: 11%
Menny.:db

Leírás

A kétkezes kábelvágó olló a legnagyobb és legerősebb ollók közé tartozik és több ezer gyors vágásra képes, mindvégig megőrizve különleges képességeit.

A FELCO C108 és C112 kábelvágók kétkezes, szupererősségű ollók, acéldrótok, acélsodronyok, illetve vastag elektromos vezetékek roncsolásmentes vágásához. A C108 típus 56 cm hosszú, 2,4 kg tömegű, a C112 típus 73 cm hosszúságú és 3,6 kg súlyú.

Mindkét ollónak hihetetlen teherbírású, hosszú, edzett és kovácsolt alumínium nyelei vannak, puha piros műanyag fogantyúkkal. A pengék különleges szilárdságú, edzett acélból készültek, a korrózió ellen feketére foszfátozottak, óriási az áttételük, háromszög alakban, a kábelvégeket alig torzítva vágnak.

Erővágó vs. kábelvágó: az utóbbi nem roncsolva vág!

A közismertebb erővágók, helyesebb néven csapszegvágók roncsolják, lapítják a fémeket, mert azoknál a pengék egymásnak feszülnek, nem egymás mellett csúsznak, mint a FELCO kábelvágó ollóinál. Az erővágókat leginkább vészhelyzetben használják, például a tűzoltók azzal vágják le a zárat, lakatot, az anyag sérülése nem számít, ha kimenthetnek valakit vagy valamit. A kábelvágók inkább a szerelésnél, gyártásnál szükségesek, ahol fontos a roncsolásmentesség.

A FELCO C108 kábelvágó

A FELCO C108 típust a legfeljebb 8 mm átmérőjű, a C112 típust a maximum 12 mm átmérőjű legszilárdabb acélsodronyokhoz, acélmagos elektromos vezetékekhez ajánlják. A szállítási dobozaikon és a bennük lévő használati utasításban még rengeteg részlet van a vágandó anyagok keménységével, szilárdságával, a vágáskori helyes kéz- és testtartással kapcsolatban. Például az edzett rugóacélt mindkét olló vágja maximum 6, illetve 8 mm vastagságig, de ehhez nagy valószínűséggel nem lesz elég csupán a karunk ereje, a testsúlyunkat és a lendületünket is hozzá kell adnunk a rajzokon bemutatott módon. A legnagyobb erőkifejtésre alkalmas vágási testhelyzet ábráját és a legfontosabb számszerű információkat a nyelek felületére domborították.

A kábelvágók minden eleme – ha megkopott vagy elhasználódott volna – egyenként utánrendeléssel cserélhető. A rendelés kódjait a vágóhoz adott felhasználói útmutató leporelló vagy a felco.com portál „robbantott” ábráiból tudjuk kiolvasni. A svájci FELCO cég élethosszig tartó garanciát vállal a nem kopó alkatrészekre, és garantálja a kopó alkatrészek szerviz-ellátását is.

Termékjellemzők

Hossz 560 mm
Súly 1950 g
Vágási átmérő 8 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!