A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 70 pneumatikus metszőolló

FELCO
231.900 Ft
215.990 Ft
Kedvezmény: 7%
Menny.:db
Hihetetlen metszési sebesség érhető el a 3 cm-es ágakat is gombnyomásra átvágó, 710 grammos, sűrített levegővel hajtott metszőollóval. Ráadásul az akkumulátoros metszőollók árának töredékéért.
Elérhetőség: 1 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. június 26.
Szerezhető hűségpontok: 10800
(1)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
231.900 Ft
215.990 Ft
Kedvezmény: 7%
Menny.:db
Kedvezményes árú kiegészítők - vegye meg őket most.

Leírás

Hihetetlen metszési sebesség érhető el a 3 cm-es ágakat is gombnyomásra átvágó, 710 grammos, sűrített levegővel hajtott metszőollóval. Ráadásul az akkumulátoros metszőollók árának töredékéért.

A FELCO 70 és 73 pneumatikus metszőollók, a Felcomatic sorozat tagjai, a működésükhöz szükséges energiát egy kompresszor által előállított sűrített levegő közvetíti. A metszés fárasztó munkáját régóta szeretnék gépesíteni. Egy korábbi megvalósítás a hidraulikus működtetés volt, mert a traktoroknak amúgy is van hidraulikája, amely nagy nyomású folyadékkal közvetíti az erőt. A hidraulikus szerszámok a csekély dugattyúméret miatt nagyon karcsúak, jól kézben tarthatóak voltak. A nagy hátrány viszont, hogy a hidraulikához két vezeték kell, mert a folyadékot vissza is kell vezetni. A pneumatika annyiban kedvezőbb, hogy az elhasznált sűrített levegő itt szabadon távozhat.

A kompresszor egy kisebb kertben lehet elektromos is, egy nagyobb szőlőskertben vagy gyümölcsösben robbanómotoros, hogy függetlenedhessünk az elektromos hálózattól. Egy üzemi ültetvényben a kompresszor a traktoron van, az erőleadó tengely hajtja, és akár 12 ember is csatlakozhat a géphez a metszőollójával. Sajnos hátrány, hogy a traktor és a kompresszor zajosak, javasolt hosszú távon a fülvédők használata. Ezt a hibát kiküszöbölik a lítium ion akkus FELCO ollók, azonban ezek ára még a pneumatikus ollók többszöröse.

A FELCO ollóknál lehetőség van a távozó levegő irányított elvezetésére, ami azért különleges tulajdonság, mert a kompresszorból a levegőbe kerülő olajszemcsék így nem szennyezik az ember kezét és ruháját. A távozó levegő elvezetéséhez egy apró csatlakozót kapunk, amit egy műanyag elvezető csővel becsavarhatunk az olló fogantyújába. A 6 mm belső átmérőjű és 1 méter hosszú cső a zajterhelést is csökkenti. A FELCO 73-as modell a még csendesebb, rázkódásmentesebb működésben különbözik a 70-estől.

A FELCO pneumatikus ollókhoz 7-15 bar nyomás kell, 24-50 literes percenkénti légmennyiséggel. A széles és hosszú „ravasz” kíméli a kezünket, a hüvelykünkkel nyomott gyűrű a biztosító szerkezet, amely a véletlen vagy akaratlan pengemozgatást megakadályozza. A kettős dugattyú miatt az olló lényegesen karcsúbb a konkurens szerszámoknál, ezért puszta kézzel és kesztyűben is biztonságosan tartható. A tömege mindössze 710 gramm. A legnagyobb ajánlott vágási ágátmérő 30 mm. Ezért, és a 6–12 ember egymáshoz közeli munkája miatt elsősorban szőlősorokban használják, ahol nagy tömlőcsévélő dobok és a szőlő fölötti magas fémkeretek oszthatják el a sűrített levegőt.

A pneumatikus ollók esetében fokozottan kell a biztonságunkra ügyelni. Fontos a botlásbiztos talpú, bokatartó bakancs, különösen létrán vagy állványon állva. Az olló megszokásához, a rutinos kezeléséhez mindenképpen ajánlott legalább fél óra figyelmes gyakorlás, és a használati utasítás olvasgatása. A pengék tisztításához, élezéséhez nem elég a kompresszor kikapcsolása, a vezetéket is oldani kell az olló nyelén.

Földközeli vagy fejünk fölötti munkához a FELCO 60, 120 és 150 centiméteres hosszabbító rudakat ajánl, amelyek közül a leghosszabb is csak másfél kilós, nagyon könnyen tartható.

Termékjellemzők

Hossz 260 mm
Súly 710 g
Vágási átmérő 30 mm

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 03. 13.
Ennél hatékonyabban gyakorlatilag nem tudom elképzelni a metszést, mert egy soron haladva két oldalt is metszünk vele és az ilyen olló eddig mindig több évig tette a dolgát. Élezni persze ezt is kell!