A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

Három új kerti olló nyárra: 320, 321, 322 modellek a FELCO kínálatában

Három új kerti olló nyárra: 320, 321, 322 modellek a FELCO kínálatában

A svájci cég új sorozata kivételesen nem hagyományos metszőollókkal, hanem a nyári munkákra tervezett szüretelő és precíz kerti ollóval, bonsai ollóval lepte meg kedvelőit.

Megkaptuk a FELCO bemutatóját az új, univerzális kerti olló sorozatáról. Az ollók célja egy régi igény kielégítése a kertészkedők életében: a kert és a gyümölcsös, szőlő és dísznövények ápolásához ugyanis nemcsak metszőollóra, hanem más ügyes szerszámokra is szükség van. A metszőolló a növények alakítására, a kemény fa hatékony vágására való. De vajon mivel lehetne a gyümölcsöket szépen és épen leszedni? Vagy az apró vágásokat egy kisebb fán vagy virágon elvégezni? Na erre találták ki a FELCO 320-as sorozatát!

A három modellt magában foglaló sorozat hozza a már megszokott kiváló FELCO színvonalat. Szénacél pengéik nikkel vagy króm bevonatúak, acél markolattal párosítva garantálják a minőséget, megbízhatóságot illetve a FELCO termékek védjegyévé vált hosszú élettartamot.

Gyümölcsszedés? FELCO 320!

A gyümölcs szedésének legfontosabb feltétele, hogy a szüret után a gyümölcsök teste ép maradjon. Ha az alma csavarásakor kiszakad a kocsány, vagy az ember ujjának lenyomata meglátszik a gyümölcsön, vagy a körtét megsérti a saját kemény kocsánya, akkor a szedő nem lehet elégedett. Ha a szőlő szüretekor az olló pengéje összetapad a ragacsos létől, vagy a penge megsérti a csemege bogyóit, szintén nem lesz okunk elégedettségre. Hasonló a helyzet a ribizli feleslegesen lepergő bogyói esetén, vagy az ember kezéből néha véletlenül kieső olló miatt. Na ezeket a problémákat a FELCO új szüretelő ollója segít elkerülni.

Általános kerti olló? FELCO 321!

Aki általános, de precíz kertészeti feladatokra keres ollót, amelyet szüretelésre éppúgy használna, mint termés ritkításra, virág szedésre vagy akár más otthoni feladatokra, az értékelni fogja a sorozat középső darabját. A penge egyenes, jól irányítható, szinte minden sikerül vele, amit az ember elgondol. Mindeközben pedig rendelkezik a svájci cég minden szokásos előnyével, a kezeket kímélő puha záródással, a hosszú élettartammal, különleges pengékkel.

Precíz legyen minden vágás? FELCO 322, a bonsai olló!

A hosszú, egyenes, csipesz formájú penge annyira erős és éles, hogy szinte észre sem venni vele a vágásokat. Mégsem hagyományos metszésre való, inkább kisebb, pontosabb feladatokra, például egy virágbolt munkáihoz, vagy egy faiskola precíz feladataira. A bonsai kedvelői imádni fogják, mert  pontos, mint a bonsai olló, de erős is, így könnyebb vele pontosan metszeni az apró fácskát. Amit a kertész megcéloz a hosszú pengékkel, azt el is éri. És közben nem rázkódnak a kezében az ízületek a hirtelen összecsattanó nyelektől, hanem a puhán és érzéssel záródó pengék elégedett érzetével munkálkodhat.

A három új olló önmagában is megvásárolható, de kiegészítésként is érdemes rájuk gondolni, mint a metszőollók nyári megfelelőjére. Értékesebbé teszik a szüretelt gyümölcsöt, könnyűvé teszik a zöldmetszést, élménnyé varázsolják az apró alakító munkákat. És mindezt egy életre szólóan tartós kerti szerszám formájában, amelyet a világ igényes kertészei számára Svájcban terveztek, a pengéje japán, az összeszerelése pedig tajvani.

Több db-ra van szüksége? Összecsomagoltunk több FELCO ollót és adunk hozzá páratlan mennyiségi kedvezményt:

Mindhárom ollóval öröm a munka, mindhárom alkalmas arra is, hogy kesztyűben dolgozzon vele az ember. Leírásuk megtalálható az 1kert.hu webshop kínálatában.

További blogcikkünk a FELCO 320-as sorozat előnyeiről:

Tartalomhoz tartozó címkék: szüretelő olló