A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO metszőolló tokok összehasonlítása

FELCO metszőolló tokok összehasonlítása
Tok azért kell a metszőollóknak, hogy munka közben bármikor letehessük azokat, amikor fűrészt vagy kést kell használnunk a metszéshez.

Ne tartsuk az ollót a másik kezünkben, mert biztonságosabb, ha szabad a másik kezünk; azzal hajlítjuk az ágakat, kapaszkodunk a fán, fogjuk a létrát. Ne tegyük a zsebünkbe, mert a csupasz olló még egy erős viharkabát zsebét is kivágja, és az acélpengéktől fejnehéz ollók veszélyesen zuhannak…

A FELCO többféle tokot is ajánl, és a választás inkább egyéni preferencia kérdése, mint az ollókhoz való alkalmazkodás:

A FELCO 910 bőrtokot két bújtatójával az övünkre fűzhetjük, vagy ha nem akarjuk megoldani az övet, akkor egyszerűen csak rácsíptetjük.

A FELCO 910 Black prémium minőségű marhabőrből készült elegáns tok, éjfekete színben, piros varrással.

A FELCO 910+ nagyon hasonló a FELCO 910-hez, de még egy tollnak, ceruzának, késnek vagy élezőnek is ad biztos helyet.

A FELCO 912 egy erős, acélcsíptetős bőrtok. Azért szeretjük, mert alul lyukas, kiengedi a vizet, és az ollóval együtt is könnyen zsebre vágható.

A FELCO 911 dupla tok, amelybe a metszőolló mellett még egy másik olló, vagy leginkább egy összecsukható fűrész is odafér. A tok mégis sokkal kompaktabb, mint a kétrészes tok.

A FELCO 921 pedig annak lesz tökéletes, aki két metszőollót visz magával, és mindkettőnek kényelmes helyet szeretne. 

Végül a FELCO 923 kifejezetten a FELCO 13 modell nagy méretű metszőolló hordozására alkalmas. Ez a néha egykezes, néha kétkezes olló egy kicsit nagyobb, mint az egykezes metszőollók. A tok alkalmas továbbá a nagy méretű egykezes metszőollók (FELCO 2, 4, 5, 8, 9, 11, 31, 32, 160L), valamint az összecsukható ágfűrészek közül a FELCO 600, 601 és 602 modellek hordozására. 

A FELCO valódi bőrből készült tokjai sokkal többet jelentenek, mint elsőre gondolnánk. Aki elkezdi hordani egyiket-másikat, percek alatt úgy érzi, hogy már mindig vele volt a gyönyörű szerszám stílusos és kényelmes kiegészítője.

FONTOS: a tokok nem véletlenül vannak vastag bőrből! Ha nem szorul a tokban a metszőolló, akkor a kertben hajolgatás közben kiesne.

Az írás az 1kert.hu webáruház választási és használati tanácsaira, útmutatóira épül és nem a FELCO SA eredeti írásainak egyszerű fordítása. Az elkészítésében a Hobbikert Magazin szakírói és más kertészmérnökök vettek részt.

Tartalomhoz tartozó címkék: ápolás-élezés