A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

Bárcsak az új penge dupla éles lenne!

Bárcsak az új penge dupla éles lenne!
A FELCO 2024-es újdonsága az F-Tech penge a metszőollókhoz. A különleges acélból, extra edzéssel és újfajta bevonattal készített pengék a 9 különböző kézi metszőolló pengéje helyére illeszthetők be.

A FELCO kutató-fejlesztő mérnökei olyan újdonságot találtak ki, ami nagyon sok kertész munkáját megédesíti ebben az évben. Illetve megélesíti… Az új F-Tech nevű penge javítja a vágás minőségét, csökkenti a vágóerőt, valamint növeli a vágóél tartósságát.

Az új technológia jelentősen csökkenti a vágás során a súrlódást és az erőfeszítést. Az F-Tech néhány mikron vékonyságú, vízbázisú, súrlódásgátló polimer bevonat a pengén. Ellenáll a korróziónak, karcolásoknak és kopásnak, de ami a legfontosabb, drasztikusan csökkenti a vágópengék és a vágott ág közötti súrlódást. Visszafogja a pengére tapadó nedv és baktériumok mennyiségét is.

A tapasztalatok szerint az F-Tech pengék két és félszer nagyobb élettartamúak, mint a hagyományos FELCO pengék. Aki már használt FELCO pengét és hasonló metszőollókat is, az tudja, hogy az eredeti pengén nem könnyű túltenni. A FELCO egy klasszissal magasabbra tette a lécet a hagyományos acélpengéjével is, de az F-Tech azon is túltesz.

Az F-Tech bevonatot a következő referenciaszámokra alkalmazzák:

  • 2/3 F-Tech (FELCO 2, 4, 11 metszőolló)
  • 6/3 F-Tech (FELCO 6, 12 metszőolló)
  • 7/3 F-Tech (FELCO 7, 8 metszőolló)
  • 14/3 F-Tech (FELCO 14, 15 metszőolló)
  • 30/3 F-Tech (FELCO 31 metszőolló)

Az új pengék Svájcban és Németországban már elérhetők, de Magyarországra csak a következő hetekben, hónapokban érkeznek meg. Amint elérhetővé válnak, azonnal megjelentetünk róluk minden információt.

Az árakról még nem tudni biztosat, de a gyártó azt ígérte, nem lesznek annyival drágábbak, mint amennyivel többet tudnak az acélpengéknél. A most kapható acélpengék 4000-9000 Ft közötti áron érhetők el és az újdonságok valószínűleg 8900 Ft-os bevezető áron kaphatók majd. Ha tényleg annyit tudnak, mint amennyit a fejlesztők ígérnek, akkor a sokat metszőknek érdemes erre cserélniük a pengét. Illetve az is jól jár majd az újdonsággal, aki csökkentett erővel és ritkább élezéssel, kevesebb pengetisztítással szeretne metszeni.

Tartalomhoz tartozó címkék: metszőolló 1kert aktuális