A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

90 cm-es ágvágó ollót vettem, mert ez magasan a legjobb

90 cm-es ágvágó ollót vettem, mert ez magasan a legjobb
Igen, arra találták ki, hogy az ember a feje felett a magasban, akár létra nélkül tudjon dolgozni vele. Vagy éppen a föld felszínén, egyenes derékkal. Az idei év újdonsága!

A FELCO 221 néven megjelenő új ágvágó ollója 2022. december végén, szinte karácsonyi ajándékként érkezett meg az 1Kert FELCO Shop kínálatába és már látjuk, hogy ez a szerszám a 2023-as év slágere. Eddig a csúcs a 60 cm-es nyelű olló volt, amely eleve egy rettentő méretű eszköz. De most ezt simán meghaladja a 70, 80 és 90 cm nyélhosszúságú óriás magassága. Kiváló szolgálatot tesz a gyümölcsösökben vagy tereprendezésnél, ahol a munkavégzés nagy távolságból történik.

Az új 221-es ágvágón szinte mindent újratervezett a svájci FELCO mérnöki csapata. Ha lehet, akkor még precízebb lett a penge vágásbeállítása. A markolata szuper kényelmes fogású, tapadós, meleg tapintású. Ugyanakkor az egész olló olyan erős anyagokból készül, hogy szinte elpusztíthatatlan. Az ívelt vágófej pedig megtámasztja a befogott ágat és addig nem engedi, ameddig át nem vágja (azaz nem csúszik ki belőle, amire már ráharapott).

4,5 cm-es ágvastagságig ajánlják, de valószínűleg többet is elbír majd. Igaz, hogy egyszerre jelenik meg az új, összecsukható fűrész sorozattal, amely a vastagabb ágakkal is könnyedén megbirkózik.

Mivel jórészt fej feletti munkára tervezték ezeket az ollókat, nagyon fontos szempont volt, hogy a nyelek pillekönnyűek maradjanak, különleges alumínium ötvözetből készüljenek.

A legnagyobb meglepetés pedig az óriás ágvágók ára, amely az új gyártástechnológiának hála végre nem nagyon drága. Sőt, a hazai árát úgy határozták meg, hogy ez a felső kategóriás eszköz egyben a legjobb ajánlat is legyen ebben a kategóriában. Szerintünk az idei legjobb vétel!

Tartalomhoz tartozó címkék: ágvágó