A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

A FELCO története

A FELCO története
A profi kertészek tudják, hogy nehéz jobb minőséget elképzelni a FELCO kerti metszőollóknál és ágvágóknál. Aki sokat dolgozik ilyen szerszámokkal, már megtapasztalta, hogy bármennyire is megkérik az árukat, pótolhatatlan kellékei a kertészkedésnek.

Aki pedig a saját örömére, évente néhány napot vagy hetet tölt a gyümölcsfái, szőlője vagy díszkertje gondozásával, igazán boldogan, önfeledten adhatja át magát a kedvtelésének, ha ilyen szerszámokat használ. A piros nyelű szerszám gyakran felbukkan itt-ott, a kertészek kezében. De mi a története?

Felco

1945-ben Félix Flisch mert nagyot álmodni és valóra váltotta elképzeléseit. Szakképzett géplakatosként megtervezte és el is készítette azt a metszőollót, amelyre a kertészkedő barátai mindig is vágytak.

Flisch úr a sikerén felbuzdulva megalapította családi kisvállalkozását, és szabadalmaztatta a forradalmian új metszőolló modellt, valamint a háromszög elv alapján működő kábelvágót. A műhelye pedig 1948-ban dobta piacra a máig legnépszerűbb modelljét, a FELCO 2-t. Ez az a piros nyelű típus, amelyet a profik az egész világon használnak; merev vágófejjel, valamint szegecselt támasztó éllel készül. Rendkívül megbízható, úgymond klasszikus metszőolló modell. A FELCO 2 metszőollóból az első gyártás óta több mint 12 millió darab készült el és talált gazdára világszerte.

A FELCO termékek minőségét semmi nem igazolja jobban, mint hogy az 1948-ban legelőször elkészült metszőolló sorozathoz a mai napig vásárolhatunk alkatrészeket, pótpengéket. Ezért is lehetséges az, hogy a FELCO metszőollókra szinte egyedülálló módon életre szóló garanciát vállal a gyártó.

A FELCO metszőollók kiszolgálnak egy családon belül több generációt, csupán a pengék cseréjével, természetesen a folyamatos és megfelelő karbantartás mellett. A FELCO metszőollók viszonylag rövid időn belül rendkívüli sikereket értek el, így 1960-ban már 45 szakképzett alkalmazottal 6 különböző modellt gyártott a cég. 1980-ra a szortiment 23 metszőolló modellre, a cég alkalmazottainak száma pedig 100 főre bővült. A FELCO sikersztori pedig napjainkra sem hagyott alább: a svájci FELCO SA már 200 alkalmazottal több mint százféle metszőollót, ágvágót, kábelvágót és praktikus kiegészítőt gyárt.

Ma is Svájcban található a FELCO SA székhelye, két gyárral és a központi irodákkal. A FELCO elkötelezett híve a környezetvédelemnek, valamint társadalmi felelősségvállalásban is az élen jár. Külön műhelyt tart fent a fogyatékkal élő munkatársak számára, ahol két szakmai trénerrel együttműködve folyik a munka, leginkább a csomagolási feladatok területén.

A FELCO nyitott az újdonságokra, és megbecsüli hűséges vásárlóit. Ergonomikus modelleket gyárt, amelyeket a dolgozó ember kezéhez terveznek. Az ollók között éppúgy megtalálható a kis- és  nagykezűeknek, jobb- és balkezeseknek szánt modell, mint a kertészként dolgozó ember ízületeit védő, az erőátadást könnyebbé tevő, idősebb kertészeknek tervezett olló. Magyarországon a FELCO specialista 1kert.hu webáruház segít abban, hogy minden lelkes kertész megtalálhassa magának a megfelelő szerszámot és kényelmesen házhoz rendelhesse a választott FELCO-ját.

Tartalomhoz tartozó címkék: metszőolló