A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

Silky Zübat 3900-330-7.5 két részes teleszkópos ágvágó fűrész

Silky

Silky Zübat 3900-330-7.5 két részes teleszkópos ágvágó fűrész kertészeknek.
Kis súly, könnyű irányíthatóság nagy magasságokban és sűrűn benőtt területeken is. A teleszkópos fűrész pengéje felcserélhető a kézi fűrész pengéjével. Az ovális alumínium rúd segítségével nagyon pontosan irányítható a fűrész. Két lépcsős rögzítő mechanizmussal rendelkezik, így biztonságosan használható a kívánt rúdhossz.
(A termék a hossza miatt csomagautomatába nem szállítható. Kérjük, hogy a rendelés leadásakor válassza az ingyenes futárszolgálattal történő szállítást.)

Elérhetőség: Átmeneti készlethiány
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. június 04.
(1)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia

Leírás

Silky Zübat 3900-330-7.5 két részes teleszkópos ágvágó fűrész kertészeknek.

Silky teleszkópos ágvágók – az ágvágók új dimenziója

A Silky teleszkópos ágvágói egyesítik mindazokat a tulajdonságokat, amelyektől professzionálissá válik egy szerszám.

 • SK4 acél ötvözetű vágópengék a hosszabb élettartamért.
 • Króm bevonat a korrózió és a nedvességek ellen.
 • Ovális galvanizált alumínium nyél a maximális szilárdság érdekében.
 • Rögzítő mechanizmus a teleszkópos szár elmozdulása ellen.
 • Puha gumi markolat a vibráció elnyelésére.

Zübat: kiemelkedően könnyű, de mégis erős két részes szár, 3 különböző hosszban, 7,5-ös vágófog osztással.

Hasznos információk a SILKY termékekről

Vágó fogak

A vágó fogak két funkcióval rendelkeznek:

 • vágás, a fatesten történő áthatolás
 • tisztítás, a faforgács eltávolítása felületről

A Silky szerszámok fogainak vágófelülete az európai fogakhoz képest erősebbek és tartósabbak, 50%-al kevesebb fa „cellát” pusztítanak el, ennek következtében a vágáshoz sokkal kevesebb energiára van szükség. Ezzel együtt tiszta vágást eredményeznek, ez egy kertész számára azt jelenti, hogy a fa hamarabb gyógyul, regenerálódik, az ácsok számára pedig azt, hogy a fa nem szilánkosodik.

Finom fogazat: 13 - 32 / 30 mm

Száraz, illetve kis nedvességtartalmú fához, mint pl. tölgy vagy alma. Zöld növény esetén a finom fogazat hamar megtelik forgáccsal.

Normál fogazat: 6,5 - 13 / 30 mm

Zöld növényekhez, illetve magas nedvességtartalmú, nagy „cellájú” fákhoz (a víz nem összenyomható, így szükség van számára helyre a fogak között). Száraz fa esetén a normál fogazat reszeli a fát és magasabb vibrációval jár a használata.

MIRAI ME fogak (a legtöbb fűrészen ezeket alkalmazzák):

Nincs megmunkálva, 4 oldalról élezett, az 5. fog (vagy a 6., vagy a 7.), minden oldalon meg van fordítva – a ferde vágás érdekében

4-Retsume fogak (Hayauchi)

Kissé megmunkálva, (nem domború felszínű)
4 oldalról élezett, a 6. (vagy a 7.) fog nincs megmunkálva, ezáltal eltávolítja a forgácsot a vágott felületről.

Penge

A magas széntartalomnak köszönhetően nagy kopásállóság és nagyobb rezgéselnyelés jellemzi. Az indukciós edzésnek köszönhetően háromszor hosszabb élettartam. A nagyon finom polírozás csökkenti a penge ellenállását a fában. Egyedül a Silky alkalmazza ezt a gyártási folyamatot.

Markolat

A gumírozott markolatnak köszönhetően a markolat nem érződik hidegnek és nem csúszik. A Silky fűrészeknél az egész markolaton végigfut a penge rögzítő felülete, a biztosabb rögzíthetőség érdekében.

Ergonómia a technológián keresztül

Az emberi kéz ötször nagyobb erővel képes húzni, mint tolni (teniszkönyök). A Silky fűrészek sokkal kisebb vibrációt okoznak (70-80%-al kevesebbet) mivel egyszerre
kevesebb farészecskét vágnak (így kisebb a vágáshoz szükséges erőkifejtés) és a penge megfelelő széntartalmának köszönhetően elnyelik a vibrációt (kevésbé
fárasztó a munkavégzés az eszközzel). Nem létezik tökéletes szög az alkar, a csukló és a fűrész között (kéztőalagút szindróma).

Miért ideális egy húzófűrész?

A bicepsz a legerősebb izom az ember karján, ötször erősebb, mint a tricepsz, a felkar első feléhez csatlakozik.
A tricepsz a felkar hátsó felén helyezkedik el, a kéz mozgatásában van szerepe, mintegy segédizma a húzóizomnak, azaz bicepsznek.
A tolófűrész ellentétes irányban működteti az izmokat, mint ahogy az ember számára az természetes lenne.
Húzófűrész használatakor a bicepszünket használjuk, ezért sokkal könnyedebben és hatékonyabban tudjuk elvégezni a munkát.

A Silky fűrészek karbantartása

 • Minden használat után tisztítsa meg a szerszámot, távolítsa el a szennyeződéseket, majd a száraz pengét nagyon vékonyan olajozza be.
 • A MIRAI ME fogazatot ne élezze.
 • A 4-Retsume fogazat élezhető.
 • A szerszámot – lehetőleg a tokjában – száraz, pára- és nedvességmentes helyen tárolja, így elkerülheti a sérülést, valamint az idő előtti rozsdásodást.

Az 1Kert.hu a SILKY fűrészeit ajánlja, mint a prémium kerti szerszámok csúcskategóriáját. Ha valamiben ki lehet egészíteni a FELCO palettáját, akkor a kiegészítő csak a SILKY lehet a kerti egykezes és teleszkópos fűrészek területén. 

A SILKY különleges edzettségű és minőségű japán fűrészeket gyárt, az általunk tapasztalt eddigi legmagasabb minőségben. Ezek a fűrészek időtállók, borotvaélesek és öröm velük a kerti munka. Nemcsak profi kertészek és parképítők, erdészek választják őket, hanem hobbikertészek is, akik megbecsülik a jó szerszámot. 

Az 1Kert.hu munkatársai kiválasztottak néhány kézi fűrészt a SILKY kínálatából, amely mindenben felveszi a versenyt a FELCO-val, sőt! Ezenkívül elérhetővé tettünk néhány teleszkópos fűrészt is, mert a FELCO hosszú nyelű, kihúzható fűrészt még nem gyárt. Ezeket kipróbáltuk és különlegesen jónak értékeltük. Ettől függetlenül a SILKY több száz terméket gyárt és ennek a széles palettának a kis szeletét, összesen 7 terméket ajánlunk az 1Kert.hu vásárlóinak.

Kapcsolódó cikkünk:

Termékjellemzők

Penge hossza 330 mm
Fogak száma / 30 mm 7,5
Szélesség 1,4 mm

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2024. 04. 01.
Maximálisan meg vagyok elégedve a fűrésszel. Mondhatom várakozáson felüli élmény vele dolgozni.Szerintem még fogok vásárolni a sorozat többi tagja közül is. És még ami hab a tortára, hogy nem csak élmény vele dolgozni, hanem még a fán ejtett sebek is látványosan szebben gyógyulnak be, mint a korábban használt fűrészek után. Szóval ez egy olyan termék, ami valóban megéri az árát.