A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

Milyen csomagolásban érkezik a FELCO?

Milyen csomagolásban érkezik a FELCO?

A metszőollók csomagolása épp olyan praktikus, mint amilyen egyszerű. Nehéz lenne jobbat kitalálni.

Ha egy termék kereskedelmi forgalomba kerül, akkor praktikus becsomagolni. Így a tartozékai egyben maradnak, a boltban rá tudják tenni az egyedi azonosító vonalkódot, sőt mellékelni lehet hozzá használati útmutatót is. Igaz ez a FELCO által készített metszőollókra, ágvágókra, fűrészekre is.

Ha én abban  a helyzetben lennék, hogy kereskedelmi csomagolást kellene kitalálnom egy metszőolló formájú termékhez, akkor talán hasonlóval állnék elő. Sok okos dolog valósul meg ebben a kis karton-műanyag tokban. 

Egyrészt a csomagolás kiterjedése alig nagyobb, mint maga az olló vagy a fűrész. Tehát nem keletkezik szemtelenül sok szemét az értékes termékek mellett. Másrészt a csomagolás sérülés nélkül nyitható és visszazárható és ehhez nem kell ügyesnek és tapasztaltnak lenni: akár a boltban is kinyithatja bárki és a kezébe veheti az ollót, hogy illeszkedik-e a kezébe, majd bármiféle sérülés nélkül visszacsukhatja a csomagolást. Ez nem semmi!

Harmadrészt a csomagolás egyben a használati utasítást is tartalmazza, tehát az nem fog olyan könnyen elveszni, mintha egy kis füzetecske lenne. Ez utóbbi használati utasítás egyébként praktikus és képes, nem a mostanában szokásos 32  nyelvre lefordított, semmitmondó töltelék.

A csomagolás védi az ollót és helyet ad a hozzá adott kis szerszámkulcsnak. Egyben lehetőséget ad a kereskedőnek, hogy rátegye a saját címkéjét, ráírja az árat. És végül: ha a tokot kidobják, akkor a két fele (karton és műanyag) tökéletesen szétválik a szelektív hulladékhoz. Az egyik oldal CSAK papír, a másik pedig CSAK újrahasznosítható műanyag. Nincs ragasztás, tépkedés, félreértés. A karton, amely a nyomtatott használati útmutatót is tartalmazza, 100%-ban újrahasznosítható anyag. Az átlátszó műanyag borítás pedig már eleve 70%-ban újrahasznosított PET-ből készül és szintén teljesen reciklálható. 

A kétkezes, hosszúnyelű ágvágók is ötletes csomagolásban érkeznek: az éles pengéket erős műanyag tasak borítja, de az amúgy is erős nyeleket már nem szükséges külön védeni, azok kilógnak. Az ollók “nyakában” pedig egy kis karton lóg a legfontosabb tudnivalókkal. Mindez egy cseppet sem több, mint ami kell, de nem is kevesebb.

Ha a FELCO termékeket a megrendelésük után az 1kert.hu webshop csomagolja, akkor az eredeti csomagolást a szállítás miatt még egy további dobozba is beleteszi. Így a GLS futár vagy a Foxpost automatát feltöltő futár biztonsággal szállíthatja, mert nem fog megsérülni az eredeti borítás. Csomagolóanyagnak újrahasznosított, de erős kartont használunk, amelyet kifejezetten az ollók méretére készíttetünk. Szeretnénk minél kevésbé terhelni a környezetet felesleges csomagolóanyaggal, de mégis megvédeni az értékes termékeket a szállítás hosszú útja során.

Tartalomhoz tartozó címkék: metszőolló