A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO egykezes metszőolló választási útmutató

FELCO egykezes metszőolló választási útmutató

Hogyan válasszuk ki a tökéletes FELCO metszőollót? Az első kérdés, hogy jobb- vagy balkezes az olló majdani használója. A második pedig az, hogy nagyobb vagy kisebb a keze.

Jobb kézbe való metszőollók

A jobbkezesek többen vannak és többféle olló közül is választhatnak. 

Akinek nagyobb a keze és a tökéletesség boldogítja, legjobban a FELCO 8 metszőollóval jár. Ha telhetetlen, akkor ott a forgónyelű FELCO 7, ami még jobb, még különlegesebb. Ha inkább hagyománytisztelő és klasszikus ollót keres, amelyet majd az unokája is használhat, akkor a FELCO 2, vagy a cserélhető pengéjű, kicsit divatosabb FELCO 11 lesz a tökéletes választás a számára.


Jobbkezes, nagy méretű metszőollók: FELCO 8, FELCO 7 (forgónyelű), FELCO 2, FELCO 11

Akinek kisebb vagy közepes méretű a keze és ragaszkodik a legjobb minőséghez és szuper ergonómiához, akkor a FELCO 6 számára a legjobb választás. Ez ráadásul pehelykönnyű és kompakt olló is, ami a sűrű ágak között nagy előny. Ennél már csak a forgónyelű FELCO 12 a komolyabb metszőolló a tökéletességre, különlegességre vágyóknak.


Jobbkezes, közepes méretű metszőollók: FELCO 6, FELCO 12 (forgónyelű)

Bal kézbe való metszőollók

A balkezesek kevesebb olló közül választhatnak, viszont így legalább egyszerűbb a döntés.

Akinek nagy a keze, válassza a tökéletes FELCO 9 modellt, amiben sosem fog csalódni. Ha a csúcsmodellt szeretné, akkor a forgónyelű FELCO 10 az ideális választás a számára.


FELCO 9 metszőolló (balkezes, nagy méret)

Kisebb vagy közepes méretű kézbe a FELCO 16 tökéletes lesz: ez a könnyű, kompakt olló mindenkit lenyűgöz. Ugyanez FELCO 17 néven forgónyéllel, még izgalmasabb kivitelben is elérhető, úgyhogy a maximalistáknak ezt ajánljuk.


Balkezes metszőollók: FELCO 9 (nagy méretű), FELCO 10 (nagy méretű, forgónyelű),
FELCO 16 (közepes méretű), FELCO 17 (közepes méretű, forgónyelű)

Az írás az 1kert.hu webáruház választási és használati tanácsaira, útmutatóira épül és nem a FELCO SA eredeti írásainak egyszerű fordítása. Az elkészítésében a Hobbikert Magazin szakírói és más kertészmérnökök vettek részt.

Tartalomhoz tartozó címkék: metszőolló méretválasztás