A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO C7 egykezes kábelvágó olló (7 mm nyílással)

FELCO
29.490 Ft
27.990 Ft
Kedvezmény: 5%
Menny.:db
A C7 háromszög alakban zárul a huzal körül, ezért nem roncsol, hanem szépen, tisztán vág. Az elektromos kábeleket 7 mm-es átmérőig rendkívül könnyedén vágja át, akár folyamatosan is dolgozhatunk vele.
Elérhetőség: 1 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 24.
Szerezhető hűségpontok: 1400
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
29.490 Ft
27.990 Ft
Kedvezmény: 5%
Menny.:db
Kedvezményes árú kiegészítők - vegye meg őket most.

Leírás

A C7 háromszög alakban zárul a huzal körül, ezért nem roncsol, hanem szépen, tisztán vág. Az elektromos kábeleket 7 mm-es átmérőig rendkívül könnyedén vágja át, akár folyamatosan is dolgozhatunk vele.

A FELCO C3 és C7 egykezes kábelvágó ollók. Tömegük 270 gramm, hosszuk 19 cm, préselt acél nyelekkel és igen nagy szilárdságú, edzett acélpengékkel ellátva. A nyeleket kellemes tapintású piros műanyag burkolja. A zárszerkezetük központi, egykezes, hüvelykujjal nyitható-zárható. A nyelek szimmetrikusak, azaz bal- és jobbkezeseknek is ajánlhatók, a méretük és a rugóerő alapján a C3 közepes, a C7 inkább nagyobb férfikézbe illik. A két kábelvágó olló nyelei csukott állapotban teljesen egyformák, de a C7 lényegesen nagyobbra nyílik, átfogásához nagyobb tenyér kell.

A FELCO C3 kemény acélhuzalokat 3 mm átmérőig vág, speciálisan arra fejlesztették ki, hogy az acélsodronyokat és a gumiabroncsok merevítő acéldrótjait darabolja.

A FELCO C7 a lágy acéldrótokat, a sodronyokat és az (áramtalanított) elektromos kábeleket 7 mm átmérőig, a kemény acélhuzalokat 3 mm vastagságig vágja. Alumínium vagy rézrúdban 5 mm, vasrúdban 4 mm a maximum. Törekedni kell, hogy a vágandó anyag minél közelebb kerüljön az olló tengelyéhez, azaz ne a pengék hegyével, hanem a tövénél vágjunk. Így a nagyobb áttétel miatt nekünk is könnyebb lesz, és az olló is kevésbé kopik.

Az olajozási pontokat és a helyes használat részleteit a csomagoló karton leporellójából olvashatjuk ki. Ugyanitt felhívják a figyelmünket, hogy a levágott fémdarabok gyakran pattannak, repülnek, ezért használjunk védőszemüveget az ilyen munkánál. A kábelvágók elemei – ha megkoptak vagy elhasználódtak volna – egyenként utánrendeléssel cserélhetők. A rendelés kódjait a mellékelt használati útmutató „robbantott” ábráiból tudjuk kiolvasni.

Ránézésre ezek a szerszámok fogók, gyakran tévesen így is árulják őket, de a valóságban ollók. A fogók roncsolják, lapítják a fémeket, mert a fogók pofái (élei) egymásnak feszülnek, nem egymás mellett csúsznak, mint a FELCO kábelvágó ollóinál. A fogókat leginkább barkácsműhelyekben használják, mert különösen a kombinált változatok széleskörűen bevethetők. A fogókkal szemben a kábelvágók inkább a szerelési, gyártási munkáknál szükségesek, ahol fontos a roncsolásmentesség, a tiszta munka.

A FELCO C7 kábelvágó ollót annak ajánljuk, aki a hatékony munka mellett ügyel a saját kezének az egészségére is és értékeli a jó fogású, az erőlködéstől megkímélő szerszámot.

Termékjellemzők

Hossz 190 mm
Súly 270 g
Vágási átmérő 7 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!