A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 902, 903, 904 élező szerszámok

FELCO 902, 903, 904 élező szerszámok
A metszőollók és ágvágók élét érdemes karbantartani, mert csak borotvaéles állapotban képesek roncsolásmentesen és könnyedén vágni. A növényeken pedig a lehető legkisebb sérülést szabad csak ejtenünk, ha gyors gyógyulás a célunk. Az élezésre a FELCO többféle eszközt is kínál.

A metszőollóknál kizárólag csak a vágópenge külső, domború vagy ferde oldalát szabad csiszolni, élezni, fenni. A túlsó, sík vagy minimálisan homorú oldalon legfeljebb csak az élezés közben keletkezett sorját szabad – minél kevesebb mozdulattal – lehúzni, eltávolítani. A FELCO élező szerszámok azért olyan aprók, hogy az ollók szétszedése nélkül is tudjunk dolgozni velük.

FELCO 902 kombinált fenőkő

A FELCO 902 kerámia kötésű kombinált fenőkő, a kék oldalon közepes szemcseméretű korunddal az előcsiszoláshoz, a fehér oldalon finom szemcsékkel az utánsimításhoz. A követ általában legalább egy havi folyamatos metszés, vagy valamilyen pengesérülés után érdemes használni. Az eredmény a nagyon jó vágóképesség és a kiváló felületminőség.

FELCO 903 gyémánt borítású fenőacél

A FELCO 903 gyémánt borítású fenőacél a metszőollók vágópengéjének heti rendszerességű finom élezéséhez. Egész keskeny eszköz, nagyon könnyű vele dolgozni. Néhány gyors mozdulattal lehúzhatjuk a fenés során keletkező sorját és elsimíthatjuk az élen létrejövő egyenetlenségeket. 

FELCO 904 kombinált fenőszerszám

A FELCO 904 egy biztos fogást adó és ujjvédővel is ellátott, kovácsolt könnyűfém markolatra szerelt wolfram-karbid (magyarosan vídia) penge, amely kiválóan alkalmas a vágópenge élének a napi karbantartására. A markolat végén sörnyitó kampó, és az övre akasztáshoz karika van.

A napi munka közben mindig magunknál hordva a FELCO 904 élező szerszámot, az egyben helyettesíti a fenőkövet és az élező acélt is. Egész havi folyamatos metszés vagy valamilyen pengesérülés után viszont a FELCO 902 fenőkövet célszerű használni. Évente egyszer, a szezon végén ajánlatos az ollókat szétszedve megtakarítani, fenni, zsírozni és olajozni.

FELCO 905 – az új többfunkciós élező

A FELCO metszőollók pengéjének fenése, élezése és beállítása új lendületet kap a FELCO 905 szerszámmal. A multifunkcionális élezőt nemcsak a profi kertészek, hanem a kertbarátok is szeretik, mert gyorsan élez, hatékony és könnyű is vele a munka. A 905 néhány mozdulattal képes folyamatosan borotvaélesen tartani a metszőollók és ágvágók vágópengéjét.

FELCO 906 kompakt élező szerszám

A FELCO 906 a svájci gyár legújabb élező modellje, kompakt élező szerszám, amelynek előnye, hogy annyira apró, hogy mindig a kezünk ügyében tarthatjuk és pillanatok alatt új élet adhatunk a kerti szerszámoknak.

Az írás az 1kert.hu webáruház választási és használati tanácsaira, útmutatóira épül és nem a FELCO SA eredeti írásainak egyszerű fordítása. Az elkészítésében a Hobbikert Magazin szakírói és más kertészmérnökök vettek részt.

Tartalomhoz tartozó címkék: metszőolló ápolás-élezés