A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 601, 602, 603, 604: új összecsukható fűrész 4 méretben

FELCO 601, 602, 603, 604: új összecsukható fűrész 4 méretben
A FELCO bicskafűrésze mára sok kertész eszköztárában ott lapul a metszőolló mellett. 2022 karácsonyára szerencsére megjelent a kínálatban négy további – továbbfejlesztett – fűrész is.

A FELCO 600 összecsukható fűrész az egyik legsikeresebb darab a svájci gyártó kínálatában. Praktikus, könnyű és az ára is nagyon baráti. A pengéje meglepően jól bírja a használatot és átlagos kerti munka mellett gyakorlatilag örökéletű a fogazata. Amivel a metszőolló már nem boldogul, úgy 2-3 cm ágvastagság felett, azzal az apró fűrész másodpercek alatt végez.

A továbbfejlesztett modellek a 601, 602, 603 és 604 nevet kapták, és úgy alakították ki őket, hogy kielégítsék a szőlőültetvényesek, gyümölcsösök, faiskolák, tájépítők igényeit, valamint az otthoni kertészkedéshez vagy a szabadtéri tevékenységekhez is alkalmasak legyenek. A fő céljuk a metszés és faápolás, de kirándulási célokra és túlélőfelszerelésbe is beválnak majd.

A legnagyobb újdonság, hogy az összes új modell egyetlen ujjmozdulattal, hüvelykujjal nyitható. Így épp úgy használhatjuk, mint egy metszőollót: egy kézzel elvégezhetünk vele mindent.

A vágópenge króm bevonatot kapott, így tartósabb, időtállóbb, és hát szebb is! A nyél szuperül illeszkedik az ember kezébe, kényelmes és biztos fogású. Az új fűrészek zárja szintén új, nem nyílik ki véletlenül és különösen nem csukódik az ember kezére. 

A fűrészek elérhetők ívelt (FELCO 603 és 604) és egyenes vágópengével (FELCO 601 és 602) is. Az egyenes pengét a pontosabb vágáshoz ajánlják, illetve az ember karjának magasságában lehet vele könnyedén dolgozni. Az ívelt penge előnye viszont, hogy szinte magától harapja a fát, így lehajolva vagy épp az ember feje felett is könnyű vele dolgozni, nem kell rászorítani a vágandó felületre.

A klasszikus FELCO 600-as fűrészt legfeljebb 10 cm-es ágak levágására ajánlják. A fogazott rész 16 cm-es, ami kb. az új FELCO 602-es (egyenes) fűrésznek felel meg.

Az új 601-es ennél kisebb, 12 cm-es pengével érkezik, ez lesz a túrázók és a helytakarékos eszközöket keresők kedvence!

A FELCO 603 és 604 pedig nagyobb, 20 és 24 cm-es ívelt pengével készül, ezek már nagyobb munkákra, folyamatos használatra is megfelelőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: fűrész