A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 600 összecsukható ágfűrész (16 cm-es pengehossz)

FELCO
13.990 Ft
11.380 Ft
Kedvezmény: 19%
A FELCO 600 praktikus, kicsire összecsukható, biztonságos, professzionális fűrész. Húzó mozdulattal fűrészel, zsebben elfér és 20 cm méretűre összecsukható. Nemcsak kertészkedés, hanem kemping, túrázás, természetjárás is lehet a célja a borotvaéles pengéjű és pillekönnyű szerszámnak.
Szerezhető hűségpontok: 0
(4)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
13.990 Ft
11.380 Ft
Kedvezmény: 19%
Kedvezményes árú kiegészítők - vegye meg őket most.

Leírás

A FELCO 600 praktikus, kicsire összecsukható, biztonságos, professzionális fűrész. Húzó mozdulattal fűrészel, zsebben elfér és 20 cm  méretűre összecsukható. Nemcsak kertészkedés, hanem kemping, túrázás, természetjárás is lehet a célja a borotvaéles pengéjű és pillekönnyű szerszámnak.

A FELCO 600 játékszernek vagy egy nagyobb bicskának tűnhet a cég nagy ágfűrészeihez és rókafarkú fűrészeihez képest, pedig professzionális, teljes értékű metsző és faápoló szerszám.

Az összecsukva mindössze húsz centiméteres hossza lehetővé teszi, hogy zsebre vághassuk, ha éppen nincs rá szükségünk és mindig magunknál tarthassuk, ha fűrészelnünk kellene. Ez elég fontos szemponttá válik, ha épp létrán (vagy egy fa tetején) állunk.

Mára megtanultuk, hogy mobiltelefon nélkül nem megyünk sehová. A kertészek, akik ezt a fűrészt használják, már erre is alkalmazzák a szabályt, hiszen zsebben elfér, a csomagban mindig benne lehet. Fűrészelni sokkal munkásabb, mint a hatalmas ágvágókkal vágni, ugyanakkor ha egyszer egy ág túl vastag, akkor csak egy ilyen fűrész mentheti meg a helyzetet.

A markolat teljes értékű, puha fogású, hüvelyktámaszos, egyformán bal- és jobbkezes. A penge fogazott része 16 cm, az egész kinyitva 35 cm. Meg kell tanulni, hogy csak húzva vágjunk vele, a visszatoláskor nem szabad megszorulnia a pengének. Ebben a speciális, egy irányba vágó fogazás is segít, valamint az, hogy a fogaknál egy kicsit vastagabb a penge, mint a fokánál. A fűrészlap borotvaéles fogai olyan kiképzésűek, hogy se a növényi nedvek, se a fűrészport nem tapad közéjük, ezért egy nagy fűrésszel azonos mértékben hatékony vele a munka.

A használati utasítás legfeljebb 50 mm-es ágakhoz ajánlja a Felco 600 fűrészt, ami fejmagasság fölötti munkánál és szabadon mozgó ágaknál biztosan jó tanács. Ha viszont a másik kezemmel is be tudok segíteni, és a levágandó részre támaszkodva fokozatosan tágítom a nyílást a fűrészelés közben, akkor nyugodtan vághatok sokkal vastagabbakat is.

A penge a kinyitáskor hallható kattanással reteszelődik, véletlenül sem csukódhat a kézre. A becsukáshoz egy kallantyút kell erősen megnyomnom. A fűrészfogak a kiváló acél és a különleges edzés miatt rendkívül kopásállóak. Ha sok munka után mégis cserélni kéne, csak egy csavarhúzó kell az utánrendelt fűrészlap beszereléséhez.

A pillekönnyű FELCO 600 fűrész a kertészeken kívül a kempingezők, bozótmívesek (bushcraft), egyéb tűzrakók és a természetben barkácsolók számára is hasznos szerszám.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2024. 06. 18.
Az egyik legjobb befektetésem volt kertészkedőként. Praktikus, könnyű, zsebben elfér és a leírásban jelzetteknél jóval vastagabb ágakat is el tudok vágni vele. Mindenkinek ajánlom.
|
2022. 01. 11.
A kisebb vágásokhoz nem is kell más. Van még három hasonló fűrészem, mindenféle csemegeboltokban olcsón vásárolt akciós vackok. Semmilyen tekintetben nem hasonlíthatók ehhez. A Flora Bestnek 1 év alatt kiment az éle, a tengelye kikopott, lötyög. Néhány orgona vágása lepusztította. Ennek a fűrésznek a fogazata és az élképzése zseniális. Erőlködés nélkül olyan vágásfelületet ad amilyet a tankönyvekben kérnek. Az árát megemlíteni, és hasonlítgatni méltatlan lenne.
Hiába. A név kötelez.
|
2021. 03. 02.
Túlzás nélkül, fantasztikus kis fűrész. A trombitafolyondár vastag, kemény szárát másodpercek alatt ki tudtam fűrészelni vele, nem akadt, nem szorult. Igazából még "érteni" se kellett hozzá, ment magától! :) Pedig elég kis hely volt a kerítés tövében.
|
2021. 02. 16.
Egy ilyen fűrészt használok több mint 4 éve és egyszerűen tökéletes, már el sem tudom képzelni, hogy megyek valahová metszeni, kertészkedni, és nem viszem magammal. Mindig ott van a zsebemben és sosem erőlködöm már a 2-3 cm-es ágak levágásakor sima egykezes metszőollóval, hanem csak előkapom ezt a fűrészt. Soha nem kellett még élezni, nem rozsdásodik, nem szorul, csak simán vág. A pengéje, ha rendesen fűrészel vele a gazdája, nem szorul meg, mert a fogak kissé kifelé állnak. A metszlapot nem kell elsimítani, mert alapból sima lesz, nagyon szép helyet hagy maga után.