A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

Gyártói csomag: FELCO 6 metszőolló S-M méretű bőr-textil kesztyűvel

FELCO
37.480 Ft
22.980 Ft
Kedvezmény: 39%

FELCO 6 metszőolló (jobbkezes, közepes méret) + FELCO 702 kerti kesztyű (S-M méret).
A svájci FELCO gyár által összeállított különleges csomag. (A csomag a termékekből egy-egy darabot tartalmaz. A termékek külön-külön is megvásárolhatóak.)

Szerezhető hűségpontok: 0
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
25 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
37.480 Ft
22.980 Ft
Kedvezmény: 39%

Leírás és termékjellemzők

FELCO 6 metszőolló (jobbkezes, közepes méret)

Tökéletességre fejlesztett ergonómia, közepes méretben. Elsősorban női kézbe vagy kisebb férfikézbe való metszőolló, hatalmas vágóerővel. Precízen manőverezhető a sűrű hajtások közt, könnyűsége révén igen hatékony vele a munka.

A FELCO 6-os típusa közepes méretű profi metszőolló. Tökéletes ergonómiája csökkenti az erőszükségletet, napi több ezer vágásos folyamatos munkára is alkalmas. Közepes mérete és csekély súlya miatt elsősorban női vagy kisebb férfikézbe illik, nagyobb kezűek inkább ne ezt a típust válasszák. Bár a FELCO mérnökei univerzális ollónak szánják: olyannak, amely kisebb és nagyobb kézben is kényelmesen tartható.

Legfeljebb 20 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, ezért szőlő és őszibarack metszéséhez ideális. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag jobbkezes olló. Balkezes tükörképe a 16-os típus, forgónyelű változata a 12-es.

A FELCO 6 nyelei kovácsolt alumíniumból készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag bevonattal, amely megkopás vagy sérülés esetén újjal pótolható. A kiváló minőségű acél pengék keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek.

A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg ettől a megpróbáltatástól.

Az olló szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához. Az olló zárása és nyitása központi, hüvelykujjas, egyetlen mozdulat.

Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét és a hernyórugót. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenése.

S-M méretezésű bőr-textil kerti kesztyű

Intenzív kerti munkára kifejlesztett munka kesztyű, piros-fehér színben, marhabőr erősítéssel az ujjaknál és a tenyéren, Spandex rugalmas szövetborítással.

Erős marhabőr erősítéssel tervezték ezt a mutatós kesztyűt, amely nemcsak a hidegtől, hanem az intenzív kerti munkától is megkíméli az ember kezét. A kézfejet rugalmas Spandex védi, amely lélegző anyag, felveszi a kéz formáját. Az ujjaknál és a tenyérnél viszont erős marhabőr erősítést kapott a kesztyű, hogy ellenálljon a kopásnak és mégis folyamatosan stabil fogást kölcsönözzön a kertészkedő embernek.

A kertész kezét megvédi az apróbb fizikai sérülésektől. Metszeni is lehet benne, biztos fogást nyújt az ollóknak, különösen az ágvágóknak. Professzionális és hobbi felhasználásra is ajánlott, magas minőségű termék. Négy különböző méretben kapható, és a rugalmassága miatt az S, M, L, XL közötti méretekhez is jól alkalmazkodik.

Szabvány: EN 388: 2016 | 2.1.2.1.X, CE EN 420

A mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállást az alábbi kategóriákban tesztelték (a 4 és az 5 a legjobb értékek):

Kopás ellenállás: 2/4
Vágásnak ellenállás: 1/5
Tépés ellenállás: 2/4
Szúrás ellenállás: 1/4

A FELCO 702 bőr-textil kesztyűt annak ajánljuk, aki a hideg mellett a kerti munka apró sérüléseitől is szeretné megvédeni a kezét, metszést is végezne kesztyűben és a nehezebb munkát sem utasítja vissza.

Kapcsolódó cikkeink:

Videó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!