A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 504 zsebkés 9 funkcióval (Swiza svájci bicska)

FELCO
18.490 Ft
17.990 Ft
Kedvezmény: 3%
Menny.:db
A különleges bicska-sorozat kombinált tagja, amely minden fontos és jellemző eszközt tartalmaz, kereszt-csavarhúzóval kiegészítve, igazi univerzális társ.
Elérhetőség: 2 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 31.
Szerezhető hűségpontok: 900
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
18.490 Ft
17.990 Ft
Kedvezmény: 3%
Menny.:db

Leírás

A különleges bicska-sorozat kombinált tagja, amely minden fontos és jellemző eszközt tartalmaz, kereszt-csavarhúzóval kiegészítve, igazi univerzális társ.

A FELCO 500-tól 506-ig tartó számozás egy svájci bicska sorozatot takar, az egyszerűbb zsebkéstől az összetettebb, sokfunkciós szerszámig. A közös bennük az acélbetétes, csúszásmentes piros műanyag borítású, nem karcolódó, 95 mm hosszúságú, enyhén ívelt nyél. A penge és a szerszámok többsége a homorú oldalon van, így a szokásosnál jobban kiemelkednek, könnyebben megfoghatók. A penge 75 mm hosszú, teljes kinyitásakor magától reteszelődik, és csak a nyélen lévő svájci kereszt gombot megnyomva csukható be, ami sokkal biztonságosabbá teszi a használatát az olyan helyzetekben, ahol komolyabb erőkifejtésre van szükség. A nyitáshoz szükséges körömnyi mélyedés helyett a pengén és még néhány további szerszámon is teljesen átmenő nyílás van, ezért a túlsó oldalról, bal kézzel is ugyanúgy nyithatók.

A penge az AISI 440 típusú, 57 HRC keménységre edzett acélból készült, ami köznapira lefordítva annyit jelent, hogy a legjobban éltartó acélból, ami rozsdamentesben csak létezik. Az 57 Rockwell ugyanakkor még egy fenhető keménység; az ennél keményebbekhez már gyémánt kellene. Egy zsebkés pengéjénél persze nem csak a keménység számít; a rugalmasság, szívósság ugyanolyan fontos, hiszen használat közben néha feszítünk is vele. Ennek az acélnak és az egész bicskának további különlegessége, hogy a mosogatógépet is elviseli, egészen 80 ºC hőmérsékletig. A fürdés után viszont kér három csepp finom olajat a két végére és a háta közepére, a csuklópontokhoz.

Mindegyik bicskában van egy kis csipesz, az 501-esben és a többi páratlan számúban 5-ször csavart dugóhúzó, az 502-esben és a többi páros számúban Phillips csavarhúzó. Az 503-as és attól fölfelé a többi is tartalmaz egy konzerv- és egy sörnyitót, a végeiken két különböző méretű csavarhúzóval. Az 505 és 506 típus fűrésszel is kiegészül. Szuper szerszámok, kertben, házban, boros pincében és egyéb kalandos kirándulásokon nélkülözhetetlenek. A pengéken az apró felirat elárulja, hogy a híres svájci Swiza gyártja a FELCO szerszámok kedvelőinek.

A Swiza és a Victorinox komoly versenytársak a svájci bicska gyártásában. Míg a Victorinox a hagyományos Swiss Army Knife gyártója, azaz a svájci hadsereg beszállítója, addig a Swiza békésebb feladatra koncentrált: továbbfejlesztette a mindennapi munkára szánt funkciókat és biztonságosabbá tette a bicskákat. A Swiza gyártmányú bicskák előnye a nagyobb és erősebb penge, a keményebb acél, és a kinyitott bicska rögzítésének lehetősége. Azaz a penge nem csukódhat be magától, nem sértheti meg például fafaragás közben a használóját. Ezen a fontos dolgon kívül apróságokban emelkedik ki, mint amilyen a jobb fogású csipesz, a mosogatógépben való moshatóság és a körömmel könnyebben nyithatóság.

A FELCO 504 típust annak ajánljuk, aki mindig a zsebében szeretne tudni egy biztonságos kést és a svájci bicskákhoz hozzá tartozó sokféle mindennapi előnyről sem szeretne lemondani, a dugóhúzó helyett viszont jobban örül egy csillag-csavarhúzó funkciónak.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

A 9 funkció
1. funkció 75 mm-es penge
2. funkció pengezár
3. funkció üvegnyitó
4. funkció csavarhúzó, 3-as méret
5. funkció huzalhajlító
6. funkció konzervnyitó
7. funkció csavarhúzó, 1-es méret
8. funkció Philips (kereszthornyú) csavarhúzó, 1-es méret
9. funkció csipesz
95 mm-es hosszúság
Súlya 85 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!