A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 231 kétkezes ágvágó olló (erősokszorozó, íves rávágó penge, 80 cm) + ajándék FELCO váza

FELCO
90.990 Ft
67.900 Ft
Kedvezmény: 25%
Menny.:db
FELCO 231 kétkezes ágvágó olló (erősokszorozó, íves rávágó penge, 80 cm) + ajándék FELCO váza.
Megdöbben az ember a saját erején, amikor először vág a FELCO 231-es modelljével. A 80 cm-es óriási, de pillekönnyű olló egy innovatív erőkarral megsokszorozza az ember erejét, a rávágó penge pedig vajpuhává tesz minden kemény ágat, amelyet befog. Ívelt támasztópengéje eközben szinte beszippantja a vágandó ágat, egyre beljebb forgatva a vágás közben. A legkeményebb fát, sőt a száraz ágakat is könnyűszerrel vágja.
(A termék a hossza miatt csomagautomatába nem szállítható. Kérjük, hogy a rendelés leadásakor válassza az ingyenes futárszolgálattal történő szállítást.)
Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. május 31.
Szerezhető hűségpontok: 3395
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
90.990 Ft
67.900 Ft
Kedvezmény: 25%
Menny.:db
Kedvezményes árú kiegészítők - vegye meg őket most.

Leírás

Megdöbben az ember a saját erején, amikor először vág a FELCO 231-es modelljével. A 80 cm-es óriási olló egy innovatív erőkarral megsokszorozza az ember erejét, a rávágó penge pedig vajpuhává tesz minden kemény ágat, amelyet befog. Ívelt támasztópengéje eközben szinte beszippantja a vágandó ágat, egyre beljebb forgatva a vágás közben. A legkeményebb fát, sőt a száraz ágakat is könnyűszerrel vágja.

A zseniális, beépített áttétel az emberi izomerőhöz 65% többletet ad, így kisebb erőbefektetés szükséges a vágáshoz, kevésbé erős fizikumú férfiak és nők is könnyűszerrel használhatják. A 4 cm-es ágak átvágása közben az embernek eszébe jut a “forró kés a vajban” hasonlat. A fejünk felett is dolgozhatunk, hiszen maga az olló a kovácsolt alumínium csőből készült nyeleinek hála egészen könnyű, alig több mint egy kilogramm.

A FELCO 22, 220, 230 és 231 típusai a FELCO legnagyobb ágvágó ollói közé tartoznak. A 22-es 84 cm, a többi 80 cm hosszúságú hatalmas, kétkezes olló, alumínium nyelekkel, a végükön kényelmes fogású, piros műanyag fogantyúkkal. A tapintásuk meleg, de ennek itt nincs olyan nagy jelentősége, mint az egykezes ollóknál, mert a kétkezesekkel kesztyűben is könnyen dolgozhatunk.

C

A FELCO 22 és 220 mellévágó (bypass) típusok, azaz vágás közben a két penge egymás mellett csúszik el. A 230 és 231 rávágós ollók, a vágópenge egy ütközőre, más-néven üllőre (anvil - Amboss) csapódik a vágás végén. Az üllő viszonylag puha kovácsolt alumínium ötvözet, hogy ne sértse meg a kemény acél vágópengét, amely sokkal keskenyebb, könnyebb, keményebb és élesebb is, mint a bypass változatoké. Ennek megfelelően az ilyen rávágós ollókhoz kevesebb erő kell, és a száraz ágakat is jól vágják.

A FELCO 231 pengéje ráadásul ívelt, így a vágás folyamán a befogott ág egyre beljebb kerül a pengék közé, sosem szabadul ki onnan. Egy apró hátrány, hogy teljesen síkban nem tudunk levágni elágazásokat, az üllő fele szélességének megfelelő csonk mindig marad. Csonk nélkül csak a mellévágó ollók tudnak vágni.

A FELCO 230 és 231 a méretükhöz képest nagyon könnyű (1,15 kg) üres alumínium cső nyelű, cserélhető üllőjű, rávágó ollók. A vágási erőszükséglet a rávágós szuper penge és az áttétel miatt is igen csekély, cserébe a nyelek viszont meglehetősen tágra (110 és 130 fok) nyílnak, nagy utat tesznek meg a záródáskor. Az előnyöket és a hátrányokat mérlegelve; a saját erőnlétünkhöz és a végzendő munka jellegéhez megfelelő típust kell választanunk. A 230-as pengéje egyenes, amely precízebb vágást tesz lehetővé, a FELCO 231 olló pengéje pedig szokásosan ívelt, aminek nagy előnye, hogy a vágandó ágat nem engedi “megszökni”, sőt befelé húzza vágás közben.

A FELCO 231 ágvágó ollót annak ajánljuk, akinek számít, hogy egy igen erős, de mégis nagyon könnyű ollót tart a kezében, és emellett kis-közepes erőfeszítéssel óriási hatékonyságot érhet el a vágásban. Ez az olló szinte mindenben jeles: nem kell hozzá nagy erő, 4 cm-es ágat is vág, akár szárazat is, ráadásul nem is engedi ki az ívelt penge a már befogott ágat. Nagyon előnyös választás annak, akinek nemcsak élő fát, hanem száraz ágakat is rendszeresen le kell vágnia, hiszen ezzel az ollóval megtakaríthatja a sokkal időigényesebb fűrészelés munkáját.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

Hossz 800 mm
Súly 1150 g
Vágási átmérő 40 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek