A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 230 kétkezes ágvágó olló erősokszorozóval, egyenes rávágó pengével

FELCO
90.990 Ft
68.390 Ft
Kedvezmény: 25%
Menny.:db
A 80 cm-es óriási olló egy innovatív erőkarral megsokszorozza az ember erejét, a rávágó penge pedig vajpuhává tesz minden kemény ágat, amelyet befog. Egyenes támasztópengéje precízen beilleszthető a szűk ágvillákba is, pont ott vág, ahová az ember teszi. Hatalmas előnye, hogy a legkeményebb fát, sőt a száraz ágakat is könnyűszerrel vágja.
(A termék a hossza miatt csomagautomatába nem szállítható. Kérjük, hogy a rendelés leadásakor válassza az ingyenes futárszolgálattal történő szállítást.)
Elérhetőség: 1 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. május 31.
Szerezhető hűségpontok: 3420
(1)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
90.990 Ft
68.390 Ft
Kedvezmény: 25%
Menny.:db
Kedvezményes árú kiegészítők - vegye meg őket most.
Méret:

Leírás

A 80 cm-es óriási olló egy innovatív erőkarral megsokszorozza az ember erejét, a rávágó penge pedig vajpuhává tesz minden kemény ágat, amelyet befog. Egyenes támasztópengéje precízen beilleszthető a szűk ágvillákba is, pont ott vág, ahová az ember teszi. Hatalmas előnye, hogy a legkeményebb fát, sőt a száraz ágakat is könnyűszerrel vágja.

A zseniális, beépített áttétel az emberi izomerőhöz 65% többletet ad, így kisebb erőbefektetés szükséges a vágáshoz, kevésbé erős fizikumú férfiak és nők is könnyűszerrel használhatják. A 4 cm-es ágak átvágása meg sem kottyan ezzel az ollóval, még az ember feje fölött dolgozva sem, hiszen maga az olló a kovácsolt alumínium csőből készült nyeleinek hála egészen könnyű.

A FELCO 22, 220, 230 és 231 típusai a FELCO legnagyobb ágvágó ollói közé tartoznak. A 22-es 84 cm, a többi 80 cm hosszúságú hatalmas, kétkezes olló, alumínium nyelekkel, a végükön kényelmes fogású, piros műanyag fogantyúkkal. A tapintásuk meleg, de ennek itt nincs olyan nagy jelentősége, mint az egykezes ollóknál, mert a kétkezesekkel kesztyűben is könnyen dolgozhatunk.

A FELCO 22 és 220 mellévágó (bypass) típusok, azaz vágás közben a két penge egymás mellett csúszik el. A 230 és 231 rávágós ollók, a vágópenge egy ütközőre, más-néven üllőre (anvil - Amboss) csapódik a vágás végén. Az üllő viszonylag puha kovácsolt alumínium ötvözet, hogy ne sértse meg a kemény acél vágópengét, amely sokkal keskenyebb, könnyebb, keményebb és élesebb is, mint a bypass változatoké. Ennek megfelelően az ilyen rávágós ollókhoz kevesebb erő kell, és a száraz ágakat is jól vágják. Egyik hátrányuk, hogy az üllő megnyomja, megroppanthatja a megmaradó ágrészt is, ami így esetleg könnyebben fertőződik. A másik hátrány, hogy teljesen síkban nem tudunk levágni elágazásokat, az üllő fele szélességének megfelelő csonk mindig marad. Csonk nélkül csak a mellévágó ollók tudnak vágni.

A FELCO 230 és 231 a méretükhöz képest nagyon könnyű (1,15 kg) üres alumínium cső nyelű, cserélhető üllőjű, rávágó ollók. A vágási erőszükséglet a rávágós szuper penge és az áttétel miatt is igen csekély, cserébe a nyelek viszont meglehetősen tágra (110 és 130 fok) nyílnak, nagy utat tesznek meg a záródáskor. Az előnyöket és a hátrányokat mérlegelve; a saját erőnlétünkhöz és a végzendő munka jellegéhez megfelelő típust kell választanunk. A 230-as pengéje egyenes, amely precízebb vágást tesz lehetővé, a FELCO 231 olló pengéje pedig szokásosan ívelt, aminek nagy előnye, hogy a vágandó ágat nem engedi “megszökni”, sőt befelé húzza vágás közben.

A FELCO 230 ágvágó ollót annak ajánljuk, akinek számít, hogy egy igen erős, de mégis nagyon könnyű ollót tart a kezében, és emellett kis-közepes erőfeszítéssel óriási hatékonyságot érhet el a vágásban. Nagyon előnyös választás annak, akinek nemcsak élő fát, hanem száraz ágakat is rendszeresen le kell vágnia, hiszen ezzel az ollóval megtakaríthatja a sokkal időigényesebb fűrészelés munkáját.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

Hossz 800 mm
Súly 1150 g
Vágási átmérő 40 mm

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2024. 03. 05.
Egy rávágó típusú ágvágó olló, ami azt jelenti, hogy baromi erős. Nem úgy vág, mint egy háztartási papírvágó, hanem úgy, mintha fogó lenne. Ennek az az előnye, hogy ha egyszer valamire ráfog, akkor PONT OTT fog vágni, nem gördül ide-oda a pengéje között a fa, ezért nem is roncsolódik, hanem gyönyörűen hasít ketté mindent. Nagyszerű darab!