Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

FELCO 17 forgónyelű metszőolló (balkezes, közepes méret)

FELCO
36.490 Ft
26.890 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db
A FELCO 17-es típusa közepes méretű, balkezes, forgónyelű metszőolló, akár professzionális használatra. A forgónyél tovább javítja az olló ergonómiáját; a jobb metszési geometriájával csökkenti a vágási erőszükségletet, és ez a kevesebb erő is az ujjaink lényegesen nagyobb felületén, súrlódásmentesen oszlik meg, így jelentősen csökken a kezünk terhelése.
Elérhetőség: 5 db raktáron
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2023. június 06.
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
20 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
36.490 Ft
26.890 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Leírás és termékjellemzők

A FELCO 17-es típusa közepes méretű, balkezes, forgónyelű metszőolló, akár professzionális használatra. A forgónyél tovább javítja az olló ergonómiáját; a jobb metszési geometriájával csökkenti a vágási erőszükségletet, és ez a kevesebb erő is az ujjaink lényegesen nagyobb felületén, súrlódásmentesen oszlik meg, így jelentősen csökken a kezünk terhelése. Attól, hogy az olló a nagyobb FELCO 10-es méreténél kisebb, még nem jelenti azt, hogy nagyobb kézbe nem való. A kisebb méret viszont fordulékonyabbá teszi az amúgy is pehelysúlyú eszközt. A nagyobb tenyérben is biztosan tartható, sőt: ott a nyelek nagyobbra nyílnak, így a penge is vastagabb ágak befogását teszi lehetővé.

A FELCO 17 az egész metszési szezonban tartó, napi több ezer vágásos, folyamatos munkavégzésre is alkalmas. Női vagy kis-közepes méretű férfikézbe illik. Legfeljebb 20 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, de a levágandó ágrészt a jobb kezünkkel a támasztópenge felé hajlítva, másfélszeres vastagsággal is megbirkózunk.

A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag balkezes olló. Jobbkezes tükörképe a FELCO 12-es típus. A forgónyél egy kis gyakorlást és megszokást igényel; az üres olló forgónyele elsőre talán meglepően szabadon mozog, de vágás közben biztonságos érzést adó kötött pályán fordul anélkül, hogy az erőt kifejtő ujjaink elmozdulnának a felületén. Ha kitartó próbálkozás ellenére sem sikerülne megszokni, akkor a FELCO 16 a leghasonlóbb típus, forgónyél nélkül.

A FELCO 17 nyelei kovácsolt könnyűfémből készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag felszínnel. A tenyér felőli nyélen az esetleg az évek alatt megkopott vagy megsérült bevonat, az ujjak felőlin az egész forgónyél cserélhető.

A kiváló minőségű acél pengék keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek. A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg ezzel a drótvágás veszélyeitől.

Az olló szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához. Az olló zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét, a hernyórugót és a lehúzott forgónyél fém tengelyét. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenése. Az olló minden eleme egyenként cserélhető.

A FELCO 17 a balkezesek számára gyártott legkülönlegesebb metszőolló, amellyel öröm a munka. Nagyobb kézbe a FELCO 10 lehet az alternatívája.

Kapcsolódó cikkeink:

Jobb- vagy balkezes? Balkezeseknek
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Kisebb és közepes kézhez (S-M)
Markolat típusa Forgó nyél
Hossz 200 mm
Súly 265 g
Vágási átmérő 20 mm

Videó

Termékjellemzők

Jobb- vagy balkezes? Balkezeseknek
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Kisebb és közepes kézhez (S-M)
Markolat típusa Forgó nyél
Hossz 200 mm
Súly 265 g
Vágási átmérő 20 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!