A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 15 forgónyelű metszőolló (jobbkezes, kis méret)

FELCO
33.490 Ft
25.690 Ft
Kedvezmény: 23%
Menny.:db
A Felco 15-ös típusú forgónyelű metszőolló különleges, egyedülállóan hatékony, professzionális metszőolló, amely kis kézbe és nagy kézbe is ajánlható, egész napos munkára alkalmas.
Elérhetőség: 2 db raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2023. december 08.
Szerezhető hűségpontok: 1285
(2)
Ingyenes FOXPOST automata
20 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
40 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
33.490 Ft
25.690 Ft
Kedvezmény: 23%
Menny.:db

Leírás és termékjellemzők

A FELCO 15 a gyártó egyik legkülönlegesebb modellje, amely új mércét állított a magas minőségű, professzionális használatra tervezett metszőollók között. Kompakt mérete ellenére megkapta a FELCO egyedülálló forgónyelét, amellyel a megszokottnál kisebb erővel, nagyobb ágakat is átvághatunk. Kisebb kézbe és nagyobb kézbe is tökéletesen illik, azzal a különbséggel, hogy nagyobb markú, hosszabb ujjú használója tenyerében a pengék nagyobbra nyílnak, így az ollónak szánt átlagos 18 mm-es ágaknak akár a másfélszeresét is lemetszhetik.

A forgónyél nagyobb felületen érintkezik a metsző ember tenyerével, ezért az erőt jobban elosztja és csökkenti az izmok terhelését. Aki már metszett egy óránál tovább, tudni fogja, mit jelent ez! A 30%-kal kisebb erőbefektetés minden metszési munka után meghálálja magát.

Amikor az ember először kézbe veszi, megdöbbentő érzés a könnyűsége és a tenyérbe simuló formája: a sűrű ágak között könnyen mozgatható, a penge kisebb mérete miatt a nyele sem nyílik túl szélesre. Ugyanakkor a nagyobb tenyerű emberek kezébe is jól illik, és ilyenkor a nyelek tágabbra nyílnak, nagyobb ágak átvágását is lehetővé téve.

A FELCO 14-es és 15-ös típusai kis méretű professzionális metszőollók, a 14-es fix nyéllel, a 15-ös pedig forgónyéllel. Tökéletes ergonómiájuk révén napi több ezer vágásos folyamatos munkára is alkalmasak. A forgónyél még tovább javítja az olló ergonómiáját; jobb metszési geometriájával csökkenti a vágási erőszükségletet, és ez a kevesebb erő is az ujjaink lényegesen nagyobb felületén, súrlódásmentesen oszlik meg, így jelentősen csökken a kezünk terhelése. A forgónyél egy kis gyakorlást és megszokást igényel; az üres olló forgónyele eleinte szokatlanul lazán mozog, de vágás közben biztonságos érzést adó kötött pályán fordul anélkül, hogy az erőt kifejtő ujjaink elmozdulnának a felületén.

Kis méretük és csekély súlyuk miatt elsősorban kis-közepes női vagy kisebb férfikézbe illenek, de a 15-ös forgónyelűt nagyobb kezűek is választhatják, vagy tökéletes “családi” ollónak is, ahol különböző kézméreteknek kell megfelelni.

Az ujjnyi vastag ágakat meg sem érzi. Legfeljebb 18 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, de a levágandó ágrészt a bal kezünkkel a támasztópenge felé hajlítva, másfélszeres vastagsággal is megbirkózunk. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag jobbkezes ollók.

A FELCO 14 és 15 nyelei kovácsolt alumíniumból készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag bevonattal, amely megkopás vagy sérülés esetén újjal pótolható. A kiváló minőségű acél pengék szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek.

A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg ettől a megpróbáltatástól.

Az ollók szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához.

Az ollók zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét és a hernyórugót. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenőkővel való élezése.

Majdnem örök életű. Az ollók minden eleme – ha megkopott volna – egyenként utánrendeléssel cserélhető. A rendelés kódjait a leporellóként széthajtható borító karton vagy a felco.com portál „robbantott” ábrájából tudjuk kiolvasni.

A kis kézbe való metszőollók közül a FELCO 14 és 15 típusnál jobbat keresni sem találni a kínálatban, ráadásul ha családi ollót keresünk, akkor a 15-ös típus a forgónyele miatt a nagyobb kezűeknek is kényelmes lesz.

Kapcsolódó cikkeink:

Jobb- vagy balkezes? Jobbkezes
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Kisebb és közepes kézhez (S-M)
Markolat típusa Forgó nyél
Hossz 189 mm
Súly 260 g
Vágási átmérő 18 mm

Videó

Termékjellemzők

Jobb- vagy balkezes? Jobbkezes
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Kisebb és közepes kézhez (S-M)
Markolat típusa Forgó nyél
Hossz 189 mm
Súly 260 g
Vágási átmérő 18 mm

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2021. 04. 11.
A csomagolás és úgy egész elnyerte a tetszésemet. Hála sikerült pont olyan méretet választani ami a kezembe való, kipróbáltam álom vele dolgozni, nem gyűri a vékony ágakat. Köszönöm a gyors és korrekt kiszolgálást, másoknak is ajánlani fogom önöket.
|
2020. 12. 10.
Kell egy óra munka, amíg az ember megszokja, de kb. ezzel egyidőben jön a felismerés, hogy hoppá, még nem fáradt a kezem, nincs feltörve, nem ragadt össze az olló pengéje a növények nedvétől stb. Én már ekkor azt mondtam magamnak, hogy megérte és azóta eltelt vagy két-három év.