A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

Gyártói csomag: FELCO 12 forgónyelű metszőolló + FELCO 910 bőr metszőolló tok

FELCO
48.480 Ft
29.990 Ft
Kedvezmény: 38%
Menny.:db

FELCO 12 forgónyelű metszőolló (jobbkezes, közepes méret) + FELCO 910 bőr metszőolló tok öv bújtatóval és csíptetővel.
A svájci FELCO gyár által összeállított különleges csomag. (A csomag a termékekből egy-egy darabot tartalmaz. A termékek külön-külön is megvásárolhatóak.)

Elérhetőség: Raktáron
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 04.
Szerezhető hűségpontok: 1500
Még nem érkezett értékelés - legyen Ön az első!
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
48.480 Ft
29.990 Ft
Kedvezmény: 38%
Menny.:db

Leírás

FELCO 12 forgónyelű metszőolló (jobbkezes, közepes méret)

A FELCO 12-es típus egy professzionális forgónyelű metszőolló, női vagy kis-közepes méretű férfikézbe illik. A forgónyél javítja az olló ergonómiáját, csökkenti a vágási erőszükségletet. 

A FELCO legjobb modelljének kis méretű változata, amely női kézbe is megfelelő választás, ugyanakkor nagykezűek is használhatják. A forgónyél hatalmas erőt kölcsönöz minden vágáshoz, csökkentett erőbefektetéssel.

A FELCO 12-es típusa professzionális forgónyelű metszőolló. A forgónyél még tovább javítja az olló ergonómiáját; a jobb metszési geometriájával csökkenti a vágási erőszükségletet, és ez a kevesebb erő is az ujjaink lényegesen nagyobb felületén, súrlódásmentesen oszlik meg, így jelentősen csökken a kezünk terhelése.

Kb. 30%-kal kevesebb erő kell a metszéshez

A FELCO 12 az egész metszési szezonban tartó, napi több ezer vágásos folyamatos munkavégzésre is alkalmas. Női vagy kis-közepes méretű férfikézbe illik. Legfeljebb 20 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, de a levágandó ágrészt a bal kezünkkel a támasztópenge felé hajlítva, másfélszeres vastagsággal is megbirkózunk. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag jobbkezes olló. Balkezes tükörképe a FELCO 17-es típus. 

A forgónyél egy kis gyakorlást és megszokást igényel; az üres olló forgónyele meglepően lazán mozog, de vágás közben biztonságos érzést adó kötött pályán fordul, anélkül, hogy az erőt kifejtő ujjaink elmozdulnának a felületén. Ha kitartó próbálkozás ellenére sem sikerülne megszokni, akkor a FELCO 6 a leghasonlóbb típus, forgónyél nélkül.

A FELCO 12 nyelei kovácsolt könnyűfémből készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag felszínnel. A tenyér felőli nyélen az esetleg megkopott vagy megsérült bevonat, az ujjak felőlin az egész forgónyél cserélhető. A kiváló minőségű acél pengék keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek. A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg ettől a megpróbáltatástól.

Az olló szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához. Az olló zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét, a hernyórugót és a lehúzott forgónyél fém tengelyét. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenése.

Női kézbe tökéletesen illő, akár nagyobb kézzel is biztonságosan tartható, szuperkönnyű vágást lehetővé tévő, precíz kerti szerszám. Annyira dizájnos, hogy már-már ékszer, amely lehetővé teszi, hogy a megszokott erőnél 30%-kal kevesebb is elegendő legyen a kemény kertészeti munkához.

FELCO 910 bőr metszőolló tok öv bújtatóval és csíptetővel

A FELCO 910 a legnépszerűbb, egyszerű metszőolló tok, amely a legtöbb kerti ollóhoz ajánlható. Az övre felfűzhető vagy a hozzá tartozó csipesszel felcsíptethető.

A valódi bőr nagyon tartós, stílusos és méltó kiegészítője a FELCO metszőollóknak.

A FELCO valódi bőrből készült tokjai sokkal többet jelentenek, mint elsőre gondolnánk. Aki elkezdi hordani egyiket-másikat, percek alatt úgy érzi, hogy már mindig vele volt a gyönyörű szerszám stílusos és kényelmes kiegészítője.

FONTOS: a FELCO metszőolló tokok nem véletlenül készülnek vastag bőrből! Ha nem szorul meg a tokban a metszőolló, akkor a munka közben, hajolgatás közben kiesne. Az ollónak való tok a becsukható fűrészekhez (FELCO 601, FELCO 602) is megfelelő méretű.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

Jobb- vagy balkezes? Jobbkezes
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Kisebb és közepes kézhez (S-M)
Markolat típusa Forgó nyél
FELCO 12 forgónyelű metszőolló
Kézhasználat jobbkezeseknek
Kézméret átlagos (M)
Markolattípus forgó markolat
Hossz 200 mm
Súly 265 g
Vágási átmérő 20 mm
FELCO 910 bőr metszőolló tok öv bújtatóval és csíptetővel
Hossz 235 mm
Súly 110 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!