A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

FELCO 10 forgónyelű metszőolló (balkezes, nagy méret)

FELCO
38.490 Ft
25.490 Ft
Kedvezmény: 34%
Menny.:db
A FELCO 10-es típusa professzionális forgónyelű metszőolló, a FELCO cég zászlóshajója. Nagyobb, esetleg közepes méretű férfikézbe illik. 
Elérhetőség: Azonnal szállítható
Legolcsóbb szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 26.
Szerezhető hűségpontok: 1275
(3)
Ingyenes FOXPOST automata
35 000 Ft feletti rendelésnél
Ingyenes GLS futár
35 000 Ft feletti rendelésnél
1 ÉV jótállás
14 nap elállási garancia
38.490 Ft
25.490 Ft
Kedvezmény: 34%
Menny.:db

Leírás

A FELCO cég zászlóshajója, a legkülönlegesebb, legjobb, legerősebb és egyben legprecízebb. A forgónyél a metszés közben elfordul a tenyérben, így az erő nagyobb felületen oszlik el, sokkal könnyebbé válik a metszés. Csak bal kézbe fogható.

A FELCO 10-es típusa professzionális forgónyelű metszőolló. A forgónyél még tovább javítja az olló ergonómiáját; a jobb metszési geometriájával 30%-kal csökkenti a vágási erőszükségletet. És ez a kevesebb erő is az ujjaink lényegesen nagyobb felületén, súrlódásmentesen oszlik meg, így jelentősen csökken a kezünk terhelése.

A FELCO 10 az egész metszési szezonban tartó, napi több ezer vágásos folyamatos munkavégzésre is alkalmas. Nagyobb, esetleg közepes méretű férfikézbe illik.

Legfeljebb 25 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, de a levágandó ágrészt a jobb kezünkkel a támasztópenge felé hajlítva, másfélszeres vastagsággal is megbirkózunk. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag balkezes olló. Jobbkezes tükörképe a híres FELCO 7-es típus. A forgónyél egy kis gyakorlást és megszokást igényel; az üres olló forgónyele első pillantásra lazának tűnik, de vágás közben biztonságos érzést adó kötött pályán fordul anélkül, hogy az erőt kifejtő ujjaink elmozdulnának a felületén. Ha kitartó próbálkozás ellenére sem sikerülne megszokni, akkor a FELCO 9 a leghasonlóbb és minőségben is közeli típus, forgónyél nélkül.

A FELCO 10 nyelei kovácsolt könnyűfémből készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag felszínnel. A tenyér felőli nyélen az esetleg megkopó vagy megsérülő bevonat, az ujjak felőlin az egész forgónyél cserélhető. A kiváló minőségű acél pengék keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek. A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. 

A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét így megkímélhetjük a drótvágás veszélyeitől.

Az olló szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához.

Az olló zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét, a hernyórugót és a lehúzott forgónyél fém tengelyét. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenése. Szükség esetén az olló minden eleme darabonként cserélhető. 

A FELCO 10 valószínűleg a legkülönlegesebb balkezes metszőolló a világon, minden kreativitás benne van a gyártó részéről, nem beszélve az őszinte szándékról, hogy egy maradandó tárgyat hozzanak létre, amely talán apróságnak tűnik, de akár egy életen át örömet szerez tulajdonosának.

Kapcsolódó cikkeink:

Termékjellemzők

Jobb- vagy balkezes? Balkezeseknek
Kisebb vagy nagyobb kézbe? Nagyobb és közepes kézhez (M-L)
Markolat típusa Forgó nyél
Hossz 210 mm
Súly 290 g
Vágási átmérő 25 mm

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 10. 25.
A balkezes metszőollót a Zamárdi Szomszédomnak vettem, aki ugyan már kapott tőlem egy hasonló jobbkezeset, amelyet szívesen használt, de született balkezesként ( ténylegesen kétkezes )szerette volna kipróbálni a balkezes változatot, amelynek hasonlóan örült, és mint tökéletesen kézre állót ki is próbált, nagy megelégedésére.
|
2023. 09. 27.
Nagyon szuper olló szépen vág lazán lehet dolgozni vele.
|
2020. 12. 11.
Üdv a kertészeknek, nekem 5 éve van Felco 10-as ollóm, persze nem itt vettem, hanem még a Hermes boltjában a Nyugati téren, már akkor is kábé ennyibe került... viszont ég és föld a különbség a többi forgónyelűhöz képest és ez az ég :)
Arra vigyázzon minden balkezes, hogy a forgónyelű ollót nem lehet bármely kézbe fogni, csak a megfelelőbe. Ugyanez Felco 7 néven jobbkezes.