A weboldalunk használatával elfogadom a sütik használatát az adatvédelmi szabályzat értelmében.

A FELCO 2 lett a teszt legjobb metszőollója

A FELCO 2 lett a teszt legjobb metszőollója

A New York Times 39 szuper metszőolló tesztelése után választotta ki a legjobbat: a klasszikus 2-es modellt ajánlja az olvasói figyelmébe 2020-ban.

Az Egyesült Államok neves napilapja megadta a módját a tesztelésnek: összesen 49 metszőollót vásárolt és abból 39 példányt választott ki alaposabb tesztelésre. Juharfák ágain próbálták végig az ollókat, nemcsak kipróbálás, hanem hosszabb távú használat során is. Örömmel számolhatunk be róla, hogy – ahogy fogalmaztak – a legtöbb ember számára a FELCO 2 klasszikus ollót ajánlják mint legjobb választást. 

Külön kiemelték, hogy a teszt során a FELCO 2 teljesen tiszta, egyenes vágólapokat hagyott maga után, minden egyes próba alkalmával. A mellévágó típusú pengéi precíz módon siklanak el egymás mellett és rendkívül egyenletes nyitást-zárást tesznek lehetővé. A tesztelő azt is megállapította, hogy meglepően kevés erőre volt szükség a vastagabb ágak átvágásához a FELCO ollójával.

A pengékről azt írják, hogy a felhasznált acél különleges lehet, mert több tucat alkalommal élezték meg egymás után és ezt is jól bírta. A műanyaggal borított könnyűfém nyeleit törhetetlennek találták, a javítást pedig könnyűnek, a kopó- és pótalkatrészeket könnyen beszerezhetőnek.

A New York Times Wirecutter rovatának újságírója megjegyezte, hogy a kereskedelemben kapható FELCO metszőollók nagyjából azonos áron kaphatók. Az ollókról nyilatkozó gyakorló kertészek között általános kedveltségnek örvend a modell és sokan arról számoltak be a használók közül, hogy már évtizedek óta ugyanazt a FELCO 2 ollót használják.

Amikor tesztből egy bútorok összeszerelésekor használt száraz fa-csapot vágtak vele, még azzal is boldogult, bár az 5-6 mm vastag száraz fát csak roppantva tudta átvágni. A kisebb kézmérettel rendelkezők szerint az olló nyelei egy kicsit túl nagyra nyílnak, ugyanakkor számukra a FELCO 6 modell (szintén a tesztben) tökéletesen megfelelt. A tesztelők szerint a fenti két apróságtól eltekintve a FELCO 2 igen közel áll a tökéletességhez és messze kiemelkedik a többi metszőolló közül.

Az eredeti forrás: The New York Times Wirecutter | The Best Garden Pruners

Tartalomhoz tartozó címkék: metszőolló